Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στιγμές τρόμου για επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ - Έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής

5 Ιουλίου 2022 15:08
Στιγμές τρόμου για επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ - Έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στιγμές αγωνίας έζησαν 27 επιβάτες που ταξίδευαν με λεωφορείο ΚΤΕΛ από Κέρκυρα προς Αθήνα, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο όχημα.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη 2003: Αυτοκτόνησε ένα από τα παιδιά που διασώθηκαν – Δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό των συμμαθητών του στο μοιραίο λεωφορείο (video)

Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του βραδινού δρομολογίου και ο οδηγός του λεωφορείου την αντιλήφθηκε εγκαίρως. Ο οδηγός αποβίβασε αμέσως τους επιβάτες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και πήρε πυροσβεστήρες για να σβήσει τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά σύμφωνα με την ΕΡΤ1, το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μάχη με τις φλόγες στην Άμφισσα: Ανησυχία για αναζωπύρωση κοντά στην Ιτέα

Ανησυχία στην πυροσβεστική για αναζωπύρωση της φωτιάς στην Άμφισσα και πιο συγκεκριμένα στο ανατολικό μέτωπο προς τον Προφήτη Ηλία Ιτέας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες το μεσημέρι και έκαιγε την Φωκίδα ολόκληρη τη νύχτα έδειχνε νωρίτερα καλύτερη εικόνα όμως η μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις είναι μεγάλη.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το fokidanews.gr, σημειώθηκε αναζωπύρωση και της εστίας της πυρκαγίας στο μέτωπο Σενικακίου. Πιο συγκεκριμένα ξέσπασε σε δύο σημεία πάνω από την Αγία Παρασκευή με κατεύθυνση προς Παρνασσό και ενισχύθηκε από τον δυνατό αέρα. Η ένταση του ανέμου κόπασε ελαφρώς, όμως η πυροσβεστική είναι σε συναγερμό.

Σε φαράγγια επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από τις 6:30 το πρωί, ενώ τα καναντέρ έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού σε δύο φαράγγια. Πάντως εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στη νύχτα έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να σωθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας που λειτουργεί κανονικά, αλλά και οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share