Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά ξέσπασε και στη λεωφόρο Μαραθώνος - Στις φλόγες έκταση πίσω από το εκπτωτικό χωριό

Στο Πικέρμι έχουν σπεύσει πλέον ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

5 Ιουλίου 2022 13:49
Φωτιά ξέσπασε και στη λεωφόρο Μαραθώνος - Στις φλόγες έκταση πίσω από το εκπτωτικό χωριό
Πηγή φωτογραφίας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (5/7) στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο 18ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στο εκπτωτικό χωριό χωρίς όμως οι εγκατάστασεις του να κινδυνεύουν.

Στο σημείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική σπεύδουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Καίγεται δάσος στο Πόρτο Γερμενό: Στη μάχη της κατάσβεσης επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά στο Κρανίδι: Μεγάλες ζημιές στο ξενοδοχείο Amanzoe! Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, “ήταν δύσκολη νύχτα λόγω των ανέμων και των συνεχών αναζωπυρώσεων“.

“Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση η φωτιά. Ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί και θα τεθεί υπό έλεγχο σύντομα” τόνισε, σημειώνοντας πως αυτή την ώρα οι άνεμοι δεν είναι πολύ ισχυροί.

“Στο ξενοδοχείο Amanzoe προκλήθηκαν πολλές ζημιές, όπως και σε διάφορες βίλες, χωρίς να καταστραφούν εντελώς” πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι “απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες“.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share