Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καίγεται δάσος στο Πόρτο Γερμενό: Στη μάχη της κατάσβεσης επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

5 Ιουλίου 2022 12:36
Καίγεται δάσος στο Πόρτο Γερμενό: Στη μάχη της κατάσβεσης επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Πηγή φωτογραφίας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά στο Κρανίδι: Μεγάλες ζημιές στο ξενοδοχείο Amanzoe! Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, “ήταν δύσκολη νύχτα λόγω των ανέμων και των συνεχών αναζωπυρώσεων“.

“Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση η φωτιά. Ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί και θα τεθεί υπό έλεγχο σύντομα” τόνισε, σημειώνοντας πως αυτή την ώρα οι άνεμοι δεν είναι πολύ ισχυροί.

“Στο ξενοδοχείο Amanzoe προκλήθηκαν πολλές ζημιές, όπως και σε διάφορες βίλες, χωρίς να καταστραφούν εντελώς” πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι “απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες“.

Φωτιά στο Κρανίδι: Οι φλόγες μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο

Οι φλόγες έφτασαν κοντά στην παραλία, όπου βρίσκονταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου για να προφυλαχθούν. Το βράδυ η φωτιά περικύκλωσε ξανά το ξενοδοχείο και έφτασαν έως την πισίνα, λόγω και του αέρα. Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει βόρεια από το συγκρότημα σε πολύ κοντινή απόσταση και είχε περάσει από την βορεινή πευκόφυτη πλευρα στα εξωτερικά σπιτάκια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τη μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές φθορές στο ξενοδοχείο (διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης), η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη με επιτυχία, με τον κόσμο να απομακρύνεται με ασφάλεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share