Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Κάτω Πατήσια: Ποιους αναζητά η αστυνομία μετά το μακελειό με τους 3 νεκρούς

«Η αστυνομία δεν φυλακίζει ανθρώπους, αλλά τους συλλαμβάνει»

5 Ιουλίου 2022 11:13
Τραγωδία στα Κάτω Πατήσια: Ποιους αναζητά η αστυνομία μετά το μακελειό με τους 3 νεκρούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Δείτε επίσης: Αγία Βαρβάρα: Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στην Αττική - Τραγικός απολογισμός με έναν νεκρό

Ερωτώμενος γιατί ένας εκ των δραστών που ήταν σεσημασμένος, κυκλοφορούσε ελεύθερος, απάντησε:

«Η αστυνομία δεν φυλακίζει ανθρώπους, αλλά τους συλλαμβάνει. Από ‘κει και πέρα οι έντιμοι δικαστές βάζουν τις ποινές που προβλέπονται, οι οποίες δεν είναι τέτοιες ώστε να τους κρατήσουν λίγο παραπάνω απ’ όσο θα χρειάζονταν».

Επισήμανε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται έξω και να συνεχίζουν το «έργο τους» και παράλληλα να δελεάζουν κι άλλους κακοποιούς.

Αναφορικά με το «περίγραμμα» των δραστών, ο Κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως όλοι τους ήταν μέλη της αλβανικής μαφίας, η οποία λυμαίνεται όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτοί οι άνθρωποι αν και βρίσκονται στην ίδια ομάδα πολλές φορές τα “σπάνε”, με αποτέλεσμα να κάνουν τραγικά λάθη και για τους ίδιους» συμπλήρωσε.

Η ελληνική αστυνομία κατάφερε να «εξουδετερώσει» έναν μεγάλο κακοποιό, κάτι που απεδείχθη από την ευκολία με την οποία έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τους δύο 28χρονους αστυνομικούς.

«Αν και είμαστε η χώρα με τον μικρότερο αριθμό παράνομων όπλων, ξέρουμε πως αυτά υπάρχουν και δεν θα λείψουν ποτέ» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Αυτός είναι ο πιστολέρο των Πατησίων - Βίντεο ντοκουμέντα από το σημείο της συμπλοκής: Πώς «άδειασε» το όπλο του πάνω στους αστυνομικούς (video)

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για το μπαράζ πυροβολισμών που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/7) σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Από τις αιματηρές συμπλοκές, που είχαν «πρωταγωνιστή» τον ίδιο δράστη -αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκροί τρεις άνθρωποι (ένας εξ αυτών ο δράστης) και τραυματίστηκαν τρεις ακόμα (οι δυο αστυνομικοί). Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, όταν ο δράστης έφτασε στους Αγίους Αναργύρους με ένα μαύρο όχημα μπήκε σε ένα μπαρ και με την απειλή όπλου ζήτησε 20 ευρώ ώστε να πάρει ένα ταξί και να διαφύγει από το σημείο.

Εκείνη την ώρα, ωστόσο, τον εντόπισαν αστυνομικοί που τον αναζητούσαν οι οποίοι στάθμευσαν το περιπολικό τους σε απόσταση λίγων μέτρων από το μπαρ προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πιστολέρο, ωστόσο, ήταν αποφασισμένος για όλα. Όταν είδε τους δυο αστυνομικούς τράβηξε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί αλυσιδωτά, με συνέπεια από τα πυρά του να τραυματιστούν οι δυο ένστολοι. Οι αστυνομικοί όμως δεν έκαναν πίσω. Ανταπέδωσαν στα πυρά και κατάφεραν να χτυπήσουν τον δράστη και να τον εξουδετερώσουν.

Να σημειωθεί ότι η μανία του δράστη ήταν τόσο μεγάλη που από τα πυρά του διαλύθηκε τζαμαρία ενός άλλου καταστήματος εστίασης που βρισκόταν πίσω από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αιματηρό συμβάν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες της νύχτας που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτός είναι ο πιστολέρο

πιστολερο-κατω-πατησια-πυροβολισμοι-3-7

πιστολερο-κατω-πατησια-πυροβολισμοι-3-7

Τα βίντεο από τα σημεία των πυροβολισμών

Σε ένα από τα βίντεο που τράβηξε περίοικος ακούγονται οι πυροβολισμοί:

Πώς έγινε η ένοπλη συμπλοκή - Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός των δυο ένοπλων συμπλοκών σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους είναι τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δυο παρέες επτά συνολικά ατόμων, συνεπλάκησαν αρχικά στην οδό Κουρτίδου και Νάζου στα Πατήσια με ένα άτομο από την μία ομάδα να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει ένα άτομο από την δεύτερη ομάδα. Ένας ακόμη τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ ένας άλλος, παρασύρεται από διερχόμενο αυτοκίνητο την στιγμή που προσπαθεί να γλιτώσει από τα πυρά.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας, μετά την ένοπλη συμπλοκή, έκλεψε αυτοκίνητο πολίτη και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Μπήκε σε μπαρ και αφαίρεσε 20 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να ξεκινούν αναζητήσεις. Ο δράστης φέρεται να επιχείρησε να κάνει απόπειρα ληστείας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά εκείνη την στιγμή, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη με τον άνδρα να ανοίγει πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share