Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάτρα: «Μίλησαν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Ο φόβος του κοριτσιού πριν δολοφονηθεί και η Ρούλα Πισπιρίγκου (video)

Είπαν πολλά για το τι βίωνε το κοριτσάκι την εποχή που τις ζωγράφισε

5 Ιουλίου 2022 10:30
Πάτρα: «Μίλησαν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Ο φόβος του κοριτσιού πριν δολοφονηθεί και η Ρούλα Πισπιρίγκου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα συμπεράσματα της κλινική ψυχολόγου που διορίστηκε από την ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα προκαλούν ανατριχίλα. Στην έκθεσή της, η ειδικός αναφέρει ότι οι ζωγραφιές της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου είπαν πολλά για το τι βίωνε το κοριτσάκι την εποχή που τις ζωγράφισε.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Ανατριχιάζει το πόρισμα για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - "Φοβόταν ότι θα πεθάνει" (video)

Ο φόβος της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με το STAR, τέσσερις συγκεκριμένες ζωγραφιές «είπαν» πολλά για το πώς αισθανόταν το παιδί. Συγκεκριμένα, η ζωγραφιά, την οποία έκανε η Τζωρτζίνα όταν ήταν επτάμιση ετών, έχει τεράστια σημασία.

Πρόκειται για τη ζωγραφιά που γράφει «η μαμά μου σήμερα ξαφνικά έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Είναι μια ζωγραφιά όπου το παιδί ζωγραφίζει για πρώτη φορά με στυλό και κάνει τρία αγγελάκια. Τα δύο μέσα σε έναν κύκλο σαν καρδιές που αιωρούνται και το τρίτο αγγελάκι κοντά στα άλλα δύο. Είναι σαφές για την ειδικό ότι πρόκειται για τα τρία κοριτσάκια.

Η ειδικός καταλήγει αναλύοντας τα σχέδια του παιδιού: «Αυτή η ζωγραφιά μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει και να κατανοήσει τον θάνατο πια των δύο αδερφών της και ίσως έναν ακόμη μεγαλύτερο φόβο της, ότι ίσως μπορεί αυτή τη φορά να συμβεί το ίδιο και σε εκείνη».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο συμπέρασμα απο τις ζωγραφιές: ότι αποτύπωνε τις αγωνίες της σε σχέση με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τη δική της σωματική ακεραιότητα, ζητώντας ένα στήριγμα από τον πατέρα.

Πάτρα: Διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι την Ίριδα και την Μαλένα

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας Πισπιρίγκου Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Ο κύριος Τσιάρας παρήγγειλε με σημερινή επιστολή του, προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη τη διενέργεια του πειθαρχικού ελέγχου.

Στην επιστολή του προς τον κύριο Καρακούκη, ο κύριος Τσιάρας τονίζει «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share