Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εμπρός... πίσω με τον κορωνοϊό στη χώρα: «Βόμβα» μεγατόνων από Εξαδάκτυλο - «Ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες» (video)

Πολύ σοβαρό φαίνεται πως είναι πλέον το ενδεχόμενο να επανέλθει στις ζωές μας

5 Ιουλίου 2022 09:07
Εμπρός... πίσω με τον κορωνοϊό στη χώρα: «Βόμβα» μεγατόνων από Εξαδάκτυλο - «Ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες» (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και την επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Δείτε επίσης: "Βόμβα" Τζανάκη: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού τέλη Σεπτέμβρη (video)

Τι είπε ο Εξαδάκτυλος για το ενδεχόμενο να γίνει και πάλι υποχρεωτική η μάσκα

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το νέο κύμα κορωνοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός - Κίνα: Τα κεφάλια μέσα ξανά - Σε lockdown 1,7 εκατ. άνθρωποι μετά τον εντοπισμό... 300 κρουσμάτων

Οι αρχές της Κίνας έθεσαν 1,7 εκατομμύριο κατοίκους σε lockdown στην ανατολική επαρχία Ανουί, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 300 νέα κρούσματα covid-19, καθώς η επιδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Ο ασιατικός γίγαντας έχει υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19, πραγματοποιώντας μεγάλες εκστρατείες τεστ και επιβάλλοντας στους κατοίκους υποχρεωτική καραντίνα και lockdown αμέσως μετά την εμφάνιση μερικών κρουσμάτων.

Δύο περιοχές της επαρχίας, η Σισιάν και η Λίνγμπι, ανακοίνωσαν την επιβολή lockdown το οποίο αφορά περισσότερο από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε εικόνες από τους άδειους δρόμους της Σισιάν το Σαββατοκύριακο, όπως και αυτές από κατοίκους που έκαναν ουρά για να υποβληθούν στο έκτο covid τεστ μέσα σε μερικές ημέρες.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα εντοπίστηκαν στην Ανουί 287 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε περισσότερα από χίλια το σύνολο των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στην επαρχία τις τελευταίες ημέρες. Η γειτονική επαρχία Ζιανγκσού ανακοίνωσε σήμερα 56 νέες μολύνσεις σε τέσσερις πόλεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share