Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη 2003: Αυτοκτόνησε ένα από τα παιδιά που διασώθηκαν – Δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό των συμμαθητών του στο μοιραίο λεωφορείο (video)

Ο 35χρονος είχε νοσηλευτεί στην εντατική μετά το δυστύχημα

5 Ιουλίου 2022 07:38
Τραγωδία στα Τέμπη 2003: Αυτοκτόνησε ένα από τα παιδιά που διασώθηκαν – Δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό των συμμαθητών του στο μοιραίο λεωφορείο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος στη ζωή του με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο έδωσε μέσα στο σπίτι του στο Μακροχώρι Ημαθίας ένας 35χρονος. Η ιστορία του είναι θλιβερή καθώς ο άνδρας που αυτοκτόνησε ήταν ένας από τους μαθητές που διασώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Σύμφωνα με το thestival.gr ήταν ο ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική. O 35χρονος ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που είχαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η τραγωδία στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: 13 Απριλίου 2003 έγραφε το ημερολόγιο. Σαν σήμερα η «μαύρη» επέτειος ενός από τα μεγαλύτερα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο όταν φορτηγό με νοβοπάν συγκρούστηκε με το λεωφορείο που τους μετέφερε, βάζοντας τέλος στο νήμα της ζωής τους. Παράλληλα, δείτε που είναι, πως είναι και τι κάνει ο επιζών της τραγωδίας των Τεμπών!

Ήταν απόγευμα Κυριακής, 13 Απριλίου του 2003. Ένα λεωφορείο με 49 μαθητές της Α’ Λυκείου και δύο συνοδούς καθηγητές από το Μακροχώρι της Ημαθίας, επέστρεφε από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Στα Τέμπη, τα χαμόγελα και ο χρόνος ξαφνικά πάγωσαν για 21 μαθητές που δεν επέστρεψαν ποτέ σπίτι τους.

Το χρονικό της τραγωδίας των Τεμπών

Την ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν στην κοιλάδα των Τεμπών και κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, από το αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λάρισα, ερχόταν μία νταλίκα από τον Προβατώνα Έβρου που κουβαλούσε φύλλα ξυλείας- νοβοπάν.

Στο 384,5ο χιλιόμετρο, ο 43χρονος οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Χτύπησε το μπροστινό μέρος του και «έξυσε» την αριστερή πλευρά του λεωφορείου. Τα νοβοπάν φεύγουν από την νταλίκα και σαν λεπίδες, «θερίζουν» τους μαθητές που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 21 από αυτούς βρήκαν φρικτό θάνατο, δεκάδες τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 9, σοβαρά.

Το λεωφορείο ακολουθούν δύο ακόμα αυτοκίνητα που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα υλικά, συγκρούονται και τυλίγονται στις φλόγες ενώ ένα τρίτο καρφώνεται στα βράχια. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης, ήταν το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία που έφθασαν στο σημείο χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν επειδή κάθονταν στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου, ήταν συγκλονιστικές. «Είδα τα νοβοπάν να πέφτουν από τη νταλίκα πάνω μας. Όλοι ουρλιάζαμε. Δεν θέλω να το θυμάμαι» ανέφερε ένας 15χρονος μαθητής από τα μπροστινά καθίσματα της δεξιάς πλευράς του λεωφορείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share