Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά στην Ιτέα: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες!

Ώρες αγωνίας!

5 Ιουλίου 2022 07:24
Πυρκαγιά στην Ιτέα: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Ιτέα, η οποία έσπειρε τον τρόμο στην Φωκίδα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN και το MEGA, η φωτιά πλέον έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα και η κατάσταση στην Ιτέα είναι λίγο καλύτερη μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.

Ωστόσο θέλει προσοχή ώστε να μην ξεφύγει κάποιο απ’ αυτά τα μέτωπα προς κάποια κατεύθυνση. Τα κύρια μέτωπα είναι 2, το ένα προς Γαλαξίδι και το άλλο προς Δελφούς. Κάτι πολύ θετικό είναι πως υπάρχει άπνοια, και γι αυτό η φωτιά τώρα καίει χωρίς ένταση.


Το κύριο βάρος τη νύχτα έπεσε στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι είχαν κρίσιμα μέτωπα χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες.

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς.

Οι εικόνες που μεταδίδονταν χτες, είναι σοκαριστικές


Ακόμη έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, ‘Αμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν και άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Ελλάδα αλλά και γειτονικούς νόμους ενώ μεγάλες δυνάμεις από εθελοντές.

Μάχη δίνουν και οι καλλιεργητές της περιοχής με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας, ανοίγοντας συγχρόνως και γεωτρήσεις για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share