Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο για το θάνατο της Ντίνας Κώνστα: «Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά...»

Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

4 Ιουλίου 2022 22:13
Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο για το θάνατο της Ντίνας Κώνστα: «Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 3/7, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς με τις ερμηνείες της είχε αφήσει το αποτύπωμά της στις καρδιές όλων, συνεργατών, φίλων, αλλά και των τηλεθεατών.

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ένιωσε ότι «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του» - Ο λόγος για...

Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να την αποχαιρετήσουν και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το έργο και τον χαρακτήρα της, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Έτσι, μέσα από την επίσημη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου προσπάθησαν με μία ακόμη ανάρτηση να μιλήσουν για το ποιόν της και να τονίσουν όλα όσα είχε πετύχει στον χώρο της υποκριτικής και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα

«Στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα. Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, μια γυναίκα που υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό τη θεατρική τέχνη.

Η Ντίνα Κώνστα πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1976 στην παράσταση «Η γειτονιά του Τσέχωφ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και υπήρξε σταθερή συνεργάτης του από το 1986 έως το 1994, κοσμώντας με το ήθος και την αγάπη της για το θέατρο τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε.

Το Εθνικό Θέατρο αφιερώνει στη μνήμη της την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τιμώντας την πορεία της στην πρώτη σκηνή της χώρας αλλά και τη σύνδεσή της με τον συγγραφέα, καθώς το ταξίδι της στο θεατρικό σανίδι πυροδοτήθηκε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά, στο Θέατρο Βεάκη το 1965».

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα: «Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά...»

Ποια ηθοποιός παραλίγο να παίξει τη Ντένη Μαρκορά;

Από εχθές αναρτήσεις αλλά και αφιερώματα για τη ζωή της ηθοποιού έχουν κατακλύσει τα social media αλλά και τα κανάλια. Μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αποκάλυψε πως αρχικά υπήρχε άλλη ηθοποιός που προοριζόταν να παίξει το ρόλο της Ντένης Μαρκορά, ωστόσο τελικά η Ντίνα Κώνστα προηγήθηκε.

Οι λεπτομέρειες γύρω από το θάνατό της συνεχίζονται και πριν λίγες ώρες μαθεύτηκε ποιοι ήταν δίπλα της κατά τις τελευταίες της στιγμές. όπως είχε γίνει γνωστό η ηθοποιός βρισκόταν εκτός Αθηνών, σε ίδρυμα για ηλικιωμένους καθώς έπασχε από άνοια. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόλαβαν να τη δουν, μεταξύ των οποίων ένα συγγενικό της πρόσωπο και ένας ιερέας.

H κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» συνάντησε την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και τον Οδυσσέα Σταμούλη και οι δυο τους θυμήθηκαν άγνωστα περιστατiκά από τα γυρίσματα της σειράς, αποκαλύπτοντας trivia για τους πρωταγωνιστές που άφησαν ιστορία στην ιδiωτική τηλεόραση και που μέχρι σήμερα λίγοι γνώριζαν.

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής αποκάλυψε αρχικά πως η αρχική σκέψη του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου για τον ρόλο της μητέρας του Κωνσταντίνου Μαρκορά, Ντένης δεν ήταν η Ντίνα Κώνστα αλλά η Νόνικα Γαληνέα.

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα: «Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά...»

Μάλιστα, όπως φαίνεται ούτε ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια ήταν η αρχική σκέψη των σεναριογράφων, καθώς όπως είπε η ηθοποιός, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, είχαν γραφτεί αρχικά για τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Ελένη Κούρκουλα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share