Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Καίγεται» η χώρα – Φωτιές από την Ηλεία μέχρι το Άγιο Όρος

Φλέγεται η περιοχή πολυτελούς ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2022 20:52
«Καίγεται» η χώρα  – Φωτιές από την Ηλεία μέχρι το Άγιο Όρος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η χώρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε εγρήγορση μετά το ξέσπασμα δύσκολων πυρκαγιών. Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχαιρένουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Δείτε επίσης: Έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μία από αυτές είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, στην περιοχή Κοράκια, στην Αργολίδα. Έχουν σταλεί ένα ελικόπτερο Erickson και ένα Bell214 που συμβάλουν από αέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις argolikeseidhseis, η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην πρώτη είσοδο του συγκροτήματος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα και προσωπικό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου ενώ σπεύδουν ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος. Στην πυρκαγιά έχει σπεύσει και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί.

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκαν ακόμα δυο μικρές εστίες μέσα στο Κρανίδι οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα ενώ η πιθανότητα να προκλήθηκαν από εμπρησμό εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share