Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ανησυχία για τη φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας: Διατάχθηκε εκκένωση του χωριού Βάλμη - Ηχεί το «112» (video)

Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

3 Ιουλίου 2022 17:48
Μεγάλη ανησυχία για τη φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας: Διατάχθηκε εκκένωση του χωριού Βάλμη - Ηχεί το «112» (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (3/7) στις Πόρτες Αχαΐας, που συνεχίζει να μαίνεται.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η πυρκαγιά εκτιμάται ως αρκετά δύσκολη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ καταφθάνουν ενισχύσεις από Αιτωλοακαρνανία.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Από αέρος συμμετέχουν στην κατάσβεση 2 αεροσκάφη Ericsson, 2 air tractors, ένα ΑΒ 214 με ΕΜΟΔΕ από τον Άραξο, και θα ενισχυθούν με 2 tractors από Ελευσίνα και συνεχώς με νέες δυνάμεις. Θα δοθεί προληπτική απομάκρυνση μέσω 112 στο χωριό Βάλμη.

Επεκτείνεται ο πύρινος «εφιάλτης» στην Ελλάδα: Φωτιά ξέσπασε και στην Λευκάδα - Φλέγεται το Πόρτο Κατσίκι

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στο Πόρτο Κατσίκι. Οι φλόγες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καίνε δασική έκταση. Στο σημείο, για κατάσβεση, έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για δύσβατο σημείο και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, κοντά στο μέτωπο δεν υπάρχουν κατοικίες. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Τρομακτική πυρκαγιά στη Σαλαμίνα - Πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Μέγαλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σαλαμίνα, με τις φλόγες να απειλούν κατοικίες. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις.

Ανοίγουν νέα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια: Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Τρίτη μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε λίγη ώρα στην χώρα, αφού πύρινο μέτωπο εντοπίζεται και στην Ηλεία, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share