Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς

Δε βρίσκεται πια κοντά μας

3 Ιουλίου 2022 15:09
Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Νοταράς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με το ΚΕΘΕΑ, του οποίου ήταν επίτιμος πρόεδρος και το είχε υπηρετήσει για πάνω από 33 χρόνια, τα 14 σαν μέλος του ΔΣ και με τρεις θητείες ως πρόεδρός του.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, με μεταπτυχιακό στην πολιτική και την κοινωνιολογία και εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Δείτε επίσης: Νεκρός σε τροχαίο, ανήμερα της γιορτής του, ο Τόλης Κλαψινός!

Διώχθηκε από τη δικτατορία του 1967-1974, ενώ υπήρξε επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού με θητεία στις τρεις πρώτες Κεντρικές του Επιτροπές και υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων.

γερασιμοσ-νοταρασ-θανατοσ-3-7
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, αναφέρει:

«Το πρωινό τηλεφώνημα του Νίκου Παρασκευόπουλου αυτήν την φορά δεν ήταν παρέμβαση, ώθηση και τεκμηρίωση. Δεν ήταν για νέα δράση.

Τα μαντάτα ήταν για την απώλεια του Πρόεδρου του ελεύθερου ΚΕΘΕΑ Γεράσιμου Νοταρά. Του διανοούμενου, αγωνιστή, οραματιστή Γεράσιμου που πίστεψε όσο κανείς άλλος στην θετική αλλαγή των ανθρώπων. Που βοήθησε όσο κανείς άλλος στο κτίσιμο του ΚΕΘΕΑ . Που μας ενέπνευσε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πρόγραμμα τις αξίες του και τους ανθρώπους του.

Και μετά την αποχώρηση του από τα διοικητικά του Οργανισμού πάντα – μα πάντα! – θα ζητούσαμε την γνώμη του. Με την αυστηρότητα, το χιούμορ και τις φωνές του ο Γεράσιμος κατάφερνε πάντα να βάζει τα θέματα στην σωστή τους διάσταση. Δύο μεγάλες απώλειες μέσα σε λίγες ώρες.

γερασιμοσ-νοταρασ-θανατοσ-3-7
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Του Ηλία Νικολακόπουλου και του Γεράσιμου Νοταρά. Δεν ξέρω αν οι λέξεις «μεγάλες απώλειες» αρκούν. Δύσκολο πράγμα η διαχείριση της απώλειας. Πολύ δύσκολο. Έχω ανάγκη όσο ποτέ την συμβουλή σου, αγαπημένε μου Πρόεδρε…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share