Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Παιανία - Φόβος μην πάρει έκταση λόγω έντονων ανέμων στην περιοχή

Κατακαίει στα σύνορα με Σπάτα

3 Ιουλίου 2022 13:04
Πυρκαγιά ξέσπασε στην Παιανία - Φόβος μην πάρει έκταση λόγω έντονων ανέμων στην περιοχή
Πηγή φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Παιανία και πιο συγκεκριμένα σε ξηρά χόρτα οικοπεδικών χώρων, στο τέρμα του οδού Αμπελώνος.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ «σηκώνονται» και δυο αεροσκάφη για να κάνουν ρπίψεις από αέρος. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχει αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: «Η πιο δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου – Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε...»

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν την Κυριακή 3 Ιουλίου και να ευνοήσουν την εκδήλωση και την επέκταση των πυρκαγιών, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Η κ. Τζίμα είπε ότι αύριο θα είναι η πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου και προσέθεσε ότι βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

«Είμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγα, καλούμε αμέσως το 199 ή το 112. Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share