Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας: Το χρονικό της συμπλοκής σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες - Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών και η καταδίωξη που συνεχίζεται

Η κινηματογραφική καταδίωξη που έσπειρε τον φόβο στους κατοίκους των δύο περιοχών και η συνέχεια των ερευνών

3 Ιουλίου 2022 07:50
Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας: Το χρονικό της συμπλοκής σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες - Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών και η καταδίωξη που συνεχίζεται
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου (2/7), αφού η άγρια συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, μια σύλληψη και τέσσερις τραυματίες.

Το σκηνικό, μάλιστα, ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια και ολοκληρώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, θέτοντας σε συναγερμό το κέντρο της πρωτεύουσας, που μετατράπηκε σε... Σικάγο.

Το χρονικό της τραγικής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας

Όλα ξεκίνησαν από την οδό Κουρτίδου στα Πατήσια γύρω στις 21:40, όταν δύο κακοποιοί είχαν έντονο διαπληκτισμό, με αποτέλεσμα ένα άνθρωπος να χάσει στη ζωή του. Συγκεκριμένα οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιού του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Όπως εξήγησε ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο OPEN, οι δράστες δεν πτοήθηκαν από αυτό και κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων για να κάνουν ληστεία.

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης κατευθύνθηκε στο σημείο και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσει ο ένας εκ των δύο δραστών τη ζωή του και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί οι οποίοι οδηγήθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπαλάσκα, ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι, καθώς σφαίρα διαπέρασε τη μηριαία αρτηρία του με αποτέλεσμα να αιμορραγεί ακατάσχετα. Ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όλα αυτά εξελίσσονταν την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε πάει για τυπικό έλεγχο στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και άκουγε το περιστατικό να εξελίσσεται στον ασύρματο. Στη συνέχεια πήγε στο 401 για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς.

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διασωληνωθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, η ΕΛΑΣ αυτή τη στιγμή αναζητεί τους δύο δράστες. Περισσότεροι από 15 αξιωματικοί έχουν λάβει εντολή από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, για να βρουν τι ακριβώς συνέβη με κάθε λεπτομέρεια. Πρόκειται για επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι σκότωσαν άνθρωπο, παρέσυραν άλλον έναν με το αυτοκίνητο, επιχείρησαν να κάνουν ληστεία και πυροβόλησαν αστυνομικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share