Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Η οικογένεια Πισπιρίγκου αδειάζει το σπίτι που διέμενε η Ρούλα - Πετάνε στα σκουπίδια παιχνίδια των τριών παιδιών (video)

Ποια είναι τα τρία πρόσωπα που προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη

2 Ιουλίου 2022 15:32
Πάτρα: Η οικογένεια Πισπιρίγκου αδειάζει το σπίτι που διέμενε η Ρούλα - Πετάνε στα σκουπίδια παιχνίδια των τριών παιδιών (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου προετοιμάζεται για όσα θα πει στην ανωμοτί κατάθεση που έχει κληθεί να δώσει, ως ύποπτη για τις δολοφονίες και των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας, την ερχόμενη εβδομάδα, η οικογένειά της αδειάζει το σπίτι που διέμενε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το πρωινό του Σαββάτου (2/7) η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μαζί με τον άνδρα της και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο έχουν μεταβεί στην Μπιζανίου 27 με σκοπό να “κλείσουν” το σπίτι.

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καίγεται» να ανατρέψει το πόρισμα η 33χρονη – Στηρίζει τις αρχικές εκθέσεις που κάποτε αμφισβητούσε! (video)

Όποια αντικείμενα θεωρούν πως πρέπει να μεταφερθούν τα βάζουν σε κούτες, ώστε εντός της ημέρας ή τα επόμενα 24ωρα, ενώ ακόμη και παιχνίδια των τριών παιδιών μεταφέρονται με μαύρες σακούλες στους κάδους απορριμμάτων. Η απόφαση αυτή της οικογένειας είναι σε πλήρη συμφωνία με την Ρούλα Πισπιρίγκου, δεδομένου ότι πλέον το σπίτι δεν κατοικείται και κάποια πράγματα που υπάρχουν θεωρούνται χρήσιμα και θα μεταφερθούν σε άλλο σπίτι.

Να σημειωθεί πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε μεταφέρει τα πράγματά του από το σπίτι και μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, τον περασμένο Απρίλιο, συγγενικό του πρόσωπο είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας και είχε πάρει μόνο το ημίαιμο λαμπραντόρ, που ήταν δικό του.

Πάτρα: Έτσι θα προσπαθήσει να ξεφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τα ατού για το δικαστήριο και το χαρτί της Δήμητρας που «καίγεται»

Οι Αρχές ζήτησαν να τελειώσει σύντομα η υπόθεση της Πάτρας και η Ρούλα Πισπιρίγκου θα τεθεί ξανά ενώπιον του νόμου, έχοντας ζητήσει προθεσμία να καταθέσει για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών στο κελί της, ύστερα από το πόρισμα για τα δύο κορίτσια.

Το πόρισμα ανέφερε πως τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα πέθαναν από ασφυξία. Μοναδική ύποπτος θεωρείται και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών επέδωσαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση. Στο σημείο έφτασε και ο δικηγόρος της.

Όπως είχε διαρρεύσει από νωρίς, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η κλήση για την ανωμοτί κατάθεσή της έχει προθεσμία έως την 8 Ιουλίου.

Μέχρι τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις της, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως «πήρε προθεσμία για 8 Ιουλίου, με προοπτική να δοθεί λίγο ακόμη».

Επεσήμανε ακόμη ότι «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών. Έχουμε δυνατότητα να εξαντλήσουμε το 15ημερο, δηλαδή μπορούμε να το πάμε μέχρι 14 Ιουλίου». Οπως είπε, το πιθανότερο είναι οι εξηγήσεις να δοθούν στις 11 με 12 Ιουλίου.

«Η Ρούλα εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά» δηλώνει ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος. Δεν υπήρξε, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. «Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Το σημαντικό που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι από σήμερα θα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία χρειαζόμαστε χρόνο να τα μελετήσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για την κλήση για ανωμοτί κατάθεση από πλευράς της, ο δικηγόρος της τόνισε αυτή μπορεί να γίνει μέσω απολογητικού υπομνήματος για να βοηθηθεί χρονικά η διαδικασία αλλά αυτό δεν αποκλείει να της υποβληθούν ερωτήσεις.

Όσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά». «Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της», αυτά είναι τα λόγια της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει τα εξής «όπλα» στη φαρέτρα της όταν θα γίνει η δίκη, σύμφωνα με το pelop.gr:

  • Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια.
  • Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ίριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου.
  • Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες.
  • Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα.
  • Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά.
  • Τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου».
  • Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή».
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share