Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την υγεία του Ευάγγελου Αντώναρου: Εσπευσμένα με C-130 από την Πάτμο στην Κρήτη

Εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού

2 Ιουλίου 2022 13:10
Θρίλερ με την υγεία του Ευάγγελου Αντώναρου: Εσπευσμένα με C-130 από την Πάτμο στην Κρήτη
Πηγή φωτογραφίας: ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμπτώματα κορωνοϊού εμφάνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η αεροδιακομιδή του από την Πάτμο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, συνεπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, το βράδυ της Παρασκευής (1/7).

Η γιατρός του Κέντρου Υγείας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός με όλα τα απαραίτητα ειδικά προστατευτικά μέσα για τη φροντίδα του ασθενούς και την αεροδιακομιδή του, αρχικά με ελικόπτερο Super Puma που κατευθύνθηκε προς το ελικοδρόμιο της Πάτμου και αμέσως μετά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Μετά την άφιξη στη Ρόδο, ασθενής, ιατρός και διασώστες του ΕΚΑΒ μετεπιβιβάσθηκαν σε αεροσκάφος C-130. Ο Ευάγγελος Αντώναρος θα υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμπτώματα που εμφανίζει ταιριάζουν με αυτά του κορωνοϊού, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ενεργή λοίμωξη.

Κορωνοϊός: Η «εκτόξευση» των κρουσμάτων φέρνει ξανά μέτρα - Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και... μακριά από τον παππού μετά τις διακοπές

Ο κορωνοϊός έχει ξεκινήσει και πάλι την επέλασή του στην χώρα μας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την αύξηση των νοσηλειών, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα έχουμε... νέα ως προς συγκεκριμένα μέτρα, που θα ληφθούν.

Παρότι δεν υπάρχει πρόθεση για την λήψη περαιτέρω μέτρων πολλοί επιστήμονες ζητούν να επιστρέψει η υποχρέωση να φοράμε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, στα αεροπλάνα και στο εσωτερικό των πλοίων με τον καθηγητή πνευμονολογίας Στέλιο Λουκίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και γιατρό της πρώτης γραμμής στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν και άλλους εξέχοντες ειδικούς να έχουν τοποθετηθεί επ’ αυτού λέγοντας πως εκεί που συνωστιζόμαστε σε κλειστό χώρο θα έπρεπε να χρησιμοποιείται η μάσκα.

Επίσης με την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας είναι κοινό μυστικό πως δεν χρησιμοποιούνται οι μάσκες από τους επιβάτες ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα τρένα, τα τραμ, το μετρό και τα λεωφορεία. Είναι πάρα πολλοί οι επιβάτες οι οποίοι είτε δεν φορούν καθόλου μάσκα, είτε την φορούν στο πηγούνι καθώς στην συνείδηση του κόσμου η κατάργηση της υποχρέωσης ισοδυναμεί με κατάργηση της μάσκας ακόμα και σε εκείνα τα μέρη που έχουν εξαιρεθεί από τον γενικό κανόνα.

Την ίδια ώρα το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί περισσότερο από 200% στο λεκανοπέδιο της Αττικής και, περισσότερο από 88% στην Θεσσαλονίκη ενώ μεγάλες αυξήσεις υπάρχουν σε τουριστικούς προορισμούς καθώς δεν γίνονται πια και τεστ στις πύλες εισόδου ούτε κανένας άλλος έλεγχος οπότε έχουμε και τα εισαγόμενα ασυμπτωματικά κρούσματα.

Στο μεταξύ ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων λέγοντας πως στην περιφέρεια της Ευρώπης έχουν τριπλασιαστεί τα κρούσματα μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες τα οποία συνολικά διεθνώς αγγίζουν τα 3.500.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share