Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (2/7)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

2 Ιουλίου 2022 07:35
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (2/7)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 2/7! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Τώρα ό,τι συμβαίνει". Την ίδια στιγμή, σπουδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Καιρός σήμερα 2/7: «Τρελαμένος» καιρός με καύσωνα και.... βροχές - Τι λένε για το Σαββατοκύριακο Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Καιρός σήμερα: Ο καιρός δείχνει πως θα συνεχίσει... να μας τρελαίνει, αφού μπορεί η θερμοκρασία να ανεβαίνει και να πλησιάζει τους 40 βαθμούς, αλλά τα έντονα φαινόμενα και πάλι δε θα λείψουν ούτε σήμερα (2/7), με την πιθανότητα πυρκαγιάς να είναι αυξημένη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από νωρίς το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Ήπειρο και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και πιθανώς κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη αστάθεια βλέπει το Σαββατοκύριακο ο Αρναούτογλου

Έντονη αστάθεια αναμένεται (και) το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ αυτό το σκηνικού του καιρού θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ακόμη.

Το επόμενο 24ωρο, αλλά και γενικότερα το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, ίσως και της Θεσσαλίας αναμένονται μπόρες και καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, το Σάββατο (2/7), η μέρα θα ξεκινήσει παντού με ηλιοφάνεια. Όμως, μετά το μεσημέρι, στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο αλλά και στη Μακεδονία θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μετά το μεσημέρι ωστόσο θα συννεφιάσει τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της περιφέρειας αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα με κάποιες μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και τα μέσα προς τέλη της επόμενης βδομάδας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι δυνατοί βοριάδες και η περισσότερη δροσιά στην περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτό, αλλά και η έντονη ζέστη κυρίως στη δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Το επόμενο Σάββατο (9/7), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα είναι δροσερό, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν αρκετά νότια κι έτσι θα μετατρέψουν το καιρικό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας σε ανοιξιάτικο.

«Οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν τέλος Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η αστάθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα κρατήσει μέχρι τις 12 - 13 Ιουλίου και από 14 - 15 του μήνα φαίνεται ότι θα σταθεροποιηθεί ο καιρός στη χώρα μας.

Πού ζητά προσοχή ο Καλλιάνος

Ασταθής θα είναι ο καιρός στις ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα, η αστάθεια του καιρού επιμένει στις ορεινότερες περιοχές της κεντρονότιας Πελοποννήσου, όπου θα σημειωθούν μπόρες και βροχές.

Στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της δυτική και βόρειας Θεσσαλίας, αλλά και της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας αναμένονται τοπικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με αίθριο ουρανό.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 με 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στις γύρω ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Μέχρι πού ανεβαίνει ο υδράργυρος σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, η πολύ θερμή αέρια μάζα από τη βόρεια Αφρική φτάνει και στη χώρα μας και επηρεάζει κυρίως τα δυτικά τμήματα όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες έως τους 38 βαθμούς.

«Το απόγευμα θα έχουμε βροχοπτώσεις στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικο κορμό, αλλά και στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share