Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: "Βόμβα" αποκαλύψεων - Δεδομένες οι νέες διώξεις για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας (video)

Καταιγισμός εξελίξεων

30 Ιουνίου 2022 17:14
Πάτρα:
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ένα μεγάλο φάκελο στα χέρια, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, πλησιάζουν την είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού για να παραδώσουν στην 33χρονη την κλήση για ανωμοτί κατάθεση.

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη κατάθεση

Λίγο αργότερα, μακριά από τις κάμερες, το ζευγάρι των αστυνομικών μπαίνει στα ενδότερα και παραδίδει τον φάκελο στη μητέρα των παιδιών που δολοφονήθηκαν, μέσα στο κελί της. Οι εξελίξεις της ημέρας μόλις έχουν ξεκινήσει.

Οι κινήσεις, οι σκέψεις και οι προθέσεις της 33χρονης που από χθες θεωρείται ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, το μεγάλο παράπονο που εκφράζει για τον Μάνο Δασκαλάκη, μαζί με τις νέες μαρτυρίες γιατρών, που έζησαν ορισμένα από τα δραματικά γεγονότα της τελευταίας 3ετίας δίνουν τροφή για νέες συζητήσεις. Τα πάντα μέρα με τη μέρα, ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότερο.

Στόχος της 33χρονης είναι μετά την προθεσμία που ζήτησε το μεσημέρι, να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με υπόμνημα. Το πιθανότερο όμως, είναι σε 4 μέρες από σήμερα, στις 4 Ιουλίου, να καταθέσει ενώπιον Αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών είτε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, είτε στη ΓΑΔΑ, που είχε οδηγηθεί και στις 30 του περασμένου Μάρτη, όταν συνελήφθη μετά τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης, η ψυχολογική της διάθεση έχει μεταπτώσεις το τελευταίο 24ωρο. Άλλοτε οργισμένη για την αδικία όπως υποστηρίζει που βιώνει και άλλοτε φοβισμένη, αφού πιστεύει ότι θα της ασκηθούν νέες διώξεις. Μένει σταθερή στη πάγια γραμμή της, να αρνείται κάθε ανάμειξη στα δύο εγκλήματα, επιμένει πως όσο οι 3 κόρες της ζούσαν, έκανε τα πάντα για το καλό τους κ ότι είναι θύμα μιας σκευωρίας που στήθηκε, για να κλείσει η υπόθεση από την Πάτρα.

Η 33χρονη μπορεί να έχει σταματήσει τις δηλώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις για τον Μάνο Δασκαλάκη, όμως στους δικηγόρους της, φαίνεται πως μιλάει ακόμα για εκείνον. Τα λόγια του κυρίου Παπαδόπουλου είναι ενδεικτικά.

«Η κουβέντα που λέει είναι ότι με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγός μου που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά. Θεωρούσε ότι θα έπρεπε να της προσφέρετε από αυτόν η ηθική στήριξη».

Το μεσημέρι μετά από αυτές τις εικόνες στις φυλακές Κορυδαλλού, με έναν άντρα κι μία γυναίκα αστυνομικό να δίνουν στα χέρια της κατηγορούμενης το φάκελο με τη κλήση της ξεκίνησε η φωτοτύπηση αντιγράφων της δικογραφίας, που οι 2 δικηγόροι της 33χρονης θα μελετήσουν μαζί με την πελάτισσά τους.

Μέσα σε αυτή υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση για τους ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και πάνω από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και συγγενών της 33χρονης που έζησαν αυτό που έμοιαζε με μια τρομακτική σκυταλοδρομία θανάτων την τελευταία 3ετία, πάντα μετά από περίεργες συμπτώσεις.

Ένας από εκείνους που κλήθηκαν για κατάθεση και μάλιστα από τους πρώτους, ήταν ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου στην Πάτρα. Εκείνος που επανέφερε στη ζωή το τότε 8χρονο κορίτσι μετά από προσπάθεια 55 λεπτών.

Ο αναισθησιολόγος θυμάται ακόμα τις προσπάθειες που κατέβαλε και τις αντιδράσεις της 33χρονης μητέρας, που σήμερα κατηγορείται για το έγκλημα. Με τον ίδιο όπως λέει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Αρχές.

Η Τζωρτζίνα βρέθηκε τότε να χαροπαλεύει χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 7 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε την απόφασή του, να ζητήσει διαζύγιο και μία μέρα μετά έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας σε νοσοκομείο. Την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021, το παιδί έπαθε ανεξήγητα ανακοπή.

Τώρα όμως, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας. Με την 33χρονη να βρίσκεται από το μεσημέρι σε συνεχή επαφή με τους δικηγόρους της.

«Θα πάρουμε προθεσμία, έπειτα αντίγραφα και μετά θα καταθέσουμε έγγραφες εξηγήσεις. Μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών – που θα κρίνει εν προκειμένω – να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και δια ζώσης θα πει κάποια πράγματα» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Σε αυτά που αναμένεται να πει, δεν θα υπάρξουν πιθανότατα εκπλήξεις. Πέρα όμως από τις αρνήσεις που θεωρούνται δεδομένες, η 33χρονη προσπαθεί να εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στη δικογραφία, στα οποία θα σταθεί και θα επιμείνει, για να αμφισβητήσει τα πάντα.

Μετά την κατάθεση της 33χρονης η δικογραφία θα επιστρέψει στους δύο εισαγγελείς, που θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων. Με την υπόθεση να περνάει στη συνέχεια στο στάδιο της ανάκρισης.

Η 33χρονη κατηγορούμενη έχει στα χέρια της την κλήση για απολογία και οι δικηγόροι της θα έχουν μέχρι το τέλος της ημέρας το σύνολο της καυτής δικογραφίας, με τις εξελίξεις να τρέχουν και την υπόθεση θρίλερ με τις τρεις δολοφονίες παιδιών, να βρίσκεται σταθερά στη κορυφή της επικαιρότητας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share