Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αίτημα στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα

«Αυτό που βιώσαμε στο ΜΟΕ Λαμίας ήταν μία κακοστημένη δίκη»

30 Ιουνίου 2022 16:25
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αίτημα στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και την συνεπεία αυτής αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατέθεσαν αίτημα αναίρεσης και ζήτησαν από τον Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να διενεργηθεί έλεγχος, σε πειθαρχικό και υπηρεσιακό επίπεδο, για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης του Εφετείου Λαμίας.

Δείτε επίσης: Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: «Η απόφαση προσβάλει τη μνήμη του Αλέξη» - Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου (video)

Παράλληλα, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων, αλλά και τον έλεγχο για την συγκρότηση του δικαστηρίου.

Εξερχόμενη του δικαστικού Μεγάρου η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά που συνέβησαν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με πλήρη ευθύνη των δικαστών και των εισαγγελικών λειτουργών αποτελούν βαρύτατη παράβαση καθήκοντος δικαστών και εισαγγελέων, προσβάλλει την ίδια απονομή της δικαιοσύνης, τον πυρήνα του δικαιοκρατούμενου κράτους, προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου κάθε πολίτη που αξιώνει στη χώρα μας,, στην Ελλάδα, όταν ένας αστυνομικός σηκώνει το χέρι, στοχεύει, πυροβολεί δύο φορές και σκοτώνει ένα 15χρονο παιδί εν ψυχρώ, να μην οργανώνονται μηχανισμοί για να πέσει στα μαλακά.

Αυτό που βιώσαμε στο ΜΟΕ Λαμίας ήταν μία κακοστημένη δίκη, μία κακοστημένη μεθόδευση για να απελευθερωθεί ξανά ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

Σήμερα απευθυνόμαστε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάμε:

  • - να διαβιβαστούν τάχιστα τα πρακτικά και η απόφαση
  • - να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης και
  • - να διερευνηθούν πειθαρχικά και υπηρεσιακά οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η συγκρότηση του δικαστηρίου, η κλήρωση των ενόρκων και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδόθηκε η απόφαση χωρίς να εξεταστεί κανένα στοιχείο που αφορούσε την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε:

«Εντός του ΜΟΕ Λαμίας αναδείχθηκαν καταστάσεις που παραπέμπουν σε θεσμική στρέβλωση και λειτουργική αλλοίωση και η ευθύνη αυτή είναι πολύπλευρη και θα ζητήσουμε να ερευνηθεί πέρα από το αίτημα να ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα ζητήσουμε και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, να ερευνήσουν συγκεκριμένα γεγονότα και συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν γίνει από πλευρά μας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έστρεψε τα βέλη του και σε βάρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που χαρακτήρισε άκρως προσβλητική το σχόλιο των δικηγόρων περί «μεθόδευσης κακοστημένης δίκης» και περί «παρασκηνίου που οργίασε». Όπως είπε:

«Καλά θα κάνουν αυτοί που εμφανίζονται να εκπροσωπούν την ένωση δικαστών και εισαγγελέων να αντιληφθούν ότι η υπόθεση λειτουργίας της δικαιοσύνης δεν είναι συνδικαλιστική υπόθεση, να πάψουν εν ενεργεία δικαστές να συμπεριφέρονται σαν να είναι αυθεντικοί ερμηνευτές των νόμων και του Συντάγματος και αν είναι πράγματι δικαστές τους προκαλώ τώρα να μας καλέσουν σε σύσκεψη του διοικητικού τους Συμβουλίου για να μάθουν τα όργια που έγιναν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share