Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει αύριο - Τι φοβάται η κατηγορούμενη μητέρα; (video)

Όλα όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος

29 Ιουνίου 2022 19:36
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει αύριο - Τι φοβάται η κατηγορούμενη μητέρα; (video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προκειμένου να αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποδέχεται ξαφνικά τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, που όχι μόνο είχε απορρίψει αλλά είχε υποβάλλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου αμφισβητώντας το ένα τότε.

«Μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια το οποίο βάσει γιατρών και εξετάσεων δεν ήταν εμπεριστατωμένο».

Σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει την επιχειρηματολογία της για να υποστηρίζει ότι σωστά αποτυπώθηκε από την ιατροδικαστή Τσάκωνα ότι το παιδί της πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πάντως σίγουρα όχι από εγκληματική ενέργεια.

«Ο θάνατος του παιδιού επήλθε συνέπεια ηπατικής ανεπάρκειας. Στα ερωτήματα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν δύναμαι να απαντήσω με επιστημονική ασφάλεια καθώς εκφεύγουν του γνωστικού μου αντικειμένου. Οι ειδικότητες που δύνανται να απαντήσουν είναι αιματολόγοι και παιδίατροι».

Αλλά και ο σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης, άλλοτε δεχόταν τα πορίσματα, διαλύοντας κάθε υποψία από το μυαλό του.

«Πώς να το περιμένεις όταν έχεις δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν σου δίνουν το παραμικρό ούτε για ασφυκτικούς θανάτους, ούτε για δηλητήρια ούτε για εγκληματική ενέργεια;».

Κι άλλοτε τα αμφισβητούσε ευθέως.

«Και στη βγάζουν με το ζόρι μια απάντηση. Ηπατική ανεπάρκεια με εξετάσεις καθαρές δεν γίνεται».

Αλλά και ο δεύτερος ιατροδικαστής που ορίστηκε στην υπόθεση της Μαλένας, Σωκράτης Τσαντίρης, ναι μεν απέκλεισε την ηπατική ανεπάρκεια και το ιατρικό λάθος αλλά δεν έδωσε σαφή αιτία θανάτου.

«Στην δική μου εργασία, αυτό που ανέφερα είναι ο θάνατος ήταν αδιευκρίνιστος και σαφώς δεν προέκυπτε θάνατος από ηπατική ανεπάρκεια».

Και το πόρισμα Τσαντίρη πάντως αμφισβήτησε ο πατέρας των τριών παιδιών.

«Και μας δίνει και μια απάντηση στην ουσία που μόνο απάντηση δεν είναι. Ότι και υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια. Και μπορεί να είναι γονιδιακό έλεγχο και μπορεί καρδιολογικό. Δεν είναι ξεκάθαρο ούτε εκεί».

Ο φλεβόκομβος & το τέλειο άλλοθι

Στην περίπτωση της Ίριδας, φαίνεται πως η διάγνωση της απουσίας φλεβόκομβου ικανοποίησε και τους δύο γονείς.

«Όταν πήρα την αγενεσία φλεβόκομβου με κάλυψε γιατί είναι μια απάντηση την οποία μου την τεκμηριώνει κιόλας. Πώς θα σου πήγαινε στο μυαλό σου μετά ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα;».

Εντέχνως η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει μόνο το καρδιολογικό εύρημα και όχι το πνευμονικό οίδημα που είχε γράψει ως δεύτερη αιτία θανάτου η κ. Τσιόλα στο πιστοποιητικό.

«Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε».

Όμως κι έτσι ούτε σε αυτή την ιατροδικαστική υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση ή έστω υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Η 33χρονη κατηγορούμενη θα ξανακαλέσει την ιατροδικαστή 10 μέρες μετά.

«Όταν τελείωσε η ιατροδικαστική και βγήκε ο φλεβόκομβος και τελείωσε η υπόθεση όλη και έκλεισε, πήγα στην Τσιόλα και της λέω: ‘Το πανάκι μπορώ να το έχω, για να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα;’ Και μου είπε ‘όχι’».

Το ζεύγος Δασκαλάκη ισχυρίζεται πως είχε επικοινωνία μαζί της ακόμα και πριν βγάλει το πόρισμα.

«Η Τσιόλα μας είπε ‘προσωπική μου άποψη ψάξτε τον γονιδιακό κομμάτι’».

Το τέλειο άλλοθι για την 33χρονη κατηγορούμενη που έχτισε πάνω σε αυτό όλη την αμυντική της τακτική.

Σήμερα, όλοι οι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι μιλούν για εγκληματική ενέργεια και ασφυξία, παρότι στις πρώτες εκθέσεις δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά σε έγκλημα.

Οι φάκελοι έκλεισαν άρον – άρον και η σκυταλοδρομία θανάτου συνεχίστηκε με τελευταίο θύμα, το τρίτο κατά σειρά παιδί, τη μικρή Τζωρτζίνα.

Οθων Παπαδόπουλος: Ανησυχεί πως θα της «φορτώσουν» τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στο Live News μίλησε ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος σχολίασε το πόρισμα της παιδοψυχολόγου.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν απολαμβάνει καθόλου αυτή τη δημοσιότητα και έκανε λόγο για «δημόσια διαπόμπευση».

Μεταξύ άλλων ο κος Παπαδόπουλος δήλωσε για την εντολέα του πως «το να μην έχει έντονα συναισθήματα αυτό δεν την καθιστά ένοχη».

«Πρόκειται για παιδοψυχολόγο που έλαβε συγκεκριμένη εντολή από την ανακριτική αρχή να εκδόσει έκθεση σχετικά με τέσσερις ζωγραφιές του μικρού παιδιού που βρέθηκαν από τις διωκτικές αρχές στο σπίτι. Μέσα στην παραγγελία που δόθηκε στην παιδοψυχολόγο δεν υπήρχε αίτημα αίτημα για ψυχογράφημα των γονέων είτε προσέγγιση της προσωπικότητάς τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ανήσυχη, διότι νιώθει πως έχει ήδη διεξαχθεί η δίκη της μέσα από τα ΜΜΕ και έχει βγει μάλιστα η απόφαση, πριν καν λάβει την ιδιότητα της κατηγορούμενης στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σχετικά με τις συνεντεύξεις που έδινε η 33χρονη, ο κος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε καταλάβει έγκαιρα τις συνέπειες που μπορεί να έχει η δημοσιοότητα. Η 33χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατί νιώθει πως θα της «φορτώσουν» τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share