Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα "βόμβα" Σαρηγιάννη - "Όσο δεν παίρνουμε μέτρα..." (video)

Ανησυχία με την αύξηση των κρουσμάτων

29 Ιουνίου 2022 19:13
Κορωνοϊός: Νέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με τον ιό για μια ακόμη ημέρα να καλπάζει επικίνδυνα.

Στο Forum του Λευκού Πύργου με θέμα «Η μετά COVID-19 εποχή – Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές», ο καθηγητής Σαρηγιάννης μιλώντας στο ThessToday.gr αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τόνισε πως ο εφησυχασμός δεν είναι λύση.

Όπως επεσήμανε: «Είναι σημαντικό να το πάρουμε σοβαρά γιατί η αλήθεια είναι ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εφόσον δεν παίρνουμε κανένα μέτρο αντιμετώπισης. Θα αρχίσει να πιέζεται το σύστημα υγείας σιγά σιγά. Καλό θα είναι να αντιδράσουμε και για την αντίδραση βασικές λέξεις κλειδιά είναι η αύξηση του αριθμού των τεστ, μάσκα και βεβαίως απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ».

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως μπορούμε να κάνουμε «στοχευμένες δράσεις που να μη μας επηρεάσουν στην άνεση του καλοκαιριού αλλά ταυτόχρονα να μας δώσουν την προστασία που χρειαζόμαστε για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα», ενώ τόνισε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα «όπλα» της μάσκας και των τεστ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share