Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στιγμές αγωνίας στις Σέρρες: Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Η αράχνη τσίμπησε τον αγρότη στον μηρό

29 Ιουνίου 2022 13:33
Στιγμές αγωνίας στις Σέρρες: Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νοσηλεία σε νοσοκομείο χρειάστηκε αγρότης στις Σέρρες μετά το τσίμπημα που δέχθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα» όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης στο epiloges.tv.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 60χρονος από τσιμπήματα σφήκας (Video)

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγρότης με καταγωγή από τη Βισάλτια έφτασε στο νοσοκομείο το Σάββατο παραπονούμενος για πόνους σε όλο του το σώμα. Όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι οι πόνοι αυτοί οφείλονται σε κάτι ασυνήθιστο κάλεσαν τον διευθυντή της Παθολογικής ο οποίος στο παρελθόν έχει διαχειριστεί άλλα τρία τέτοια περιστατικά.

Όπως διαπιστώθηκε η αράχνη «μαύρη χήρα» είχε τσιμπήσει τον αγρότη στον μηρό.

Το επόμενο βήμα ήταν να ζητηθεί αντίδοτο το οποίο έπρεπε να φτάσει στις Σέρρες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες τελικά το αντίδοτο έφτασε έγκαιρα και μετά τη χορήγησή του ο αγρότης νοσηλεύεται πλέον σε καλή κατάσταση.

Στιγμές αγωνίας στις Σέρρες: Αράχνη «μαύρη χήρα» τρίμπησε αγρότη και τον έστειλε στο νοσοκομείο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη χήρα» είναι είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

Αγόρασε μπανάνες και αυτό που βρήκε μέσα ήταν ανατριχιαστικό

Μία δηλητηριώδης έκπληξη περίμενε έναν άντρα καθώς ετοίμαζε το πρωινό του.

Είχε αγοράσει μπανάνες από το σούπερ μάρκετ για να φτιάξει ένα σμούθι, αλλά αυτό που αντίκρισε όταν έβγαλε τις μπανάνες ήταν σοκαριστικό. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ για τον viral ελέφαντα με τα 4 εκ. like στο Tik Tok που κάνει Hula Hoop.

Είδε να κρέμεται πάνω στο τσαμπί από τις μπανάνες ένα τεράστιο μαύρο έντομο! Φανταστείτε την τρομάρα του όταν συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο πιθανώς για την πιο δηλητηριώδη αράχνη του κόσμου!

Οι μπανάνες αγοράστηκαν από ένα υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αγγλία, ενώ η χώρα προέλευσής τους ήταν η Κολομβία.

Η αντίδρασή του

Έπειτα, φώναξε στην κοπέλα του να μην μπει μέσα στην κουζίνα, για να μην τρομάξει! Αφού κοίταξε από πιο κοντά το έντομο, που κατάφερε ευτυχώς με ψυχραιμία να παγιδεύσει, έψαξε για αυτό στο Ίντερνετ.

Τα χαρακτηριστικά του, λοιπόν, ταιριάζουν σε ένα είδος που ονομάζεται Phoneutria, λέξη βγαλμένη από τα ελληνικά, δηλαδή Φονεύτρια! Καθόλου δελεαστικό το όνομά της για να τη βρεις να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι σου!

Ακριβώς όπως και η Φονεύτρια, η αράχνη που βρήκε ο 37χρονος νεαρός είχε σώμα μήκους περίπου 2 ιντσών, ενώ ήταν καλυμμένο από καστανό τρίχωμα. Άδειασε όλο το περιεχόμενο της σακούλας σε μια πλαστική σακούλα, την οποία σφράγισε. Πάντως η αράχνη δεν έδειχνε να κινείται καθόλου.

Η σακούλα με όλο της το περιεχόμενο εστάλη στο υποκατάστημα Sainsbury’s στο West Wickham της Αγγλίας (δυτικό προάστιο του Λονδίνου). Οι ίδιοι ζήτησαν συγγνώμη από τον πελάτη τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share