Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δίκη Λιγνάδη: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση - «Καταπέλτης» η πρόταση του Εισαγγελέα για την ενοχή του σκηνοθέτη (video)

«Ένοχος για τους βιασμούς τριών ανήλικων παιδιών»

29 Ιουνίου 2022 12:33
Δίκη Λιγνάδη: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση - «Καταπέλτης» η πρόταση του Εισαγγελέα για την ενοχή του σκηνοθέτη (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους». Στα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συμπύκνωσε την πρόταση του για την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τους τρεις από τους τέσσερις βιασμούς που είναι κατηγορούμενος.

Δείτε επίσης: Αμετανόητος και προκλητικός Δημήτρης Λιγνάδης στη δίκη του: «Ημέρα λύτρωσης για εμένα - Αρνούμαι τις κατηγορίες για τους βιασμούς»

«Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης, ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωσιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνοντας πως «κοινός παρανομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής.

Κοινό χαρακτηρισμό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη».

Απολογία Λιγνάδη: «Κάποια άτομα είναι τελείως φτηνά - Δεν είμαι βιαστής, κάποιοι χρησιμοποίησαν το #metoo για να παίξουν το ρόλο τους»

Στην άρνηση του συνόλου των κατηγοριών που αντιμετωπίζει προχώρησε σήμερα κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποδίδοντας όλα όσα του καταλογίζονται σε πικρίες, αντιπαλότητες αλλά και σε δική του, όπως είπε, απερισκεψία, την οποία επέδειξε σε πολλά ζητήματα.

Από το πρωί ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απολογείται απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, όπως ο ίδιος ζήτησε. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως γνωρίζει… 2,5 από τους από τους τέσσερις άνδρες που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική τους κακοποίηση, αρνούμενος σε κάθε τόνο όμως ότι τους έχει βιάσει!

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάτω από την ομπρέλα του μπορεί να στεγαστούν και να παίξουν το ρόλο του θύματος διάφορα άτομα. «Λυπάμαι που ένα τέτοιο κίνημα τόσο σοβαρό, κάτω από την ομπρέλα του μπορεί να καούν και τα ξερά και τα χλωρά και αυτό είναι κάτι που θα οδηγήσει στην αυτοκατάργηση του.

Κάποιοι προσπάθησαν να κλείσουν λογαριασμούς τους μέσω του #metoo. Εδώ σε εμένα ψάχνουμε να βρούμε μεγάλα κίνητρα σε άτομα που είναι τελείως φτηνά» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του επιμένοντας πως αποφάσεις του και χειρισμοί του κατά τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο ξεσήκωσαν αντιδράσεις και προκάλεσαν πικρίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share