Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόσφυγα από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλαδικές - Η πρόσκληση στο Μαξίμου (video)

Του είπε μάλιστα ότι αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης

29 Ιουνίου 2022 11:43
Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόσφυγα από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλαδικές - Η πρόσκληση στο Μαξίμου (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα συγχαρητήριά του μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον 19χρονο Κούρο που αρίστευσε στις πανελλήνιες 2022. Ο πρωθυπουργός μόλις επικοινώνησε από την Μαδρίτη με τον αριστούχο μαθητή από τη Λέσβο. Τον συνεχάρη του είπε ότι αποτελεί παράδειγμα και είναι πηγή αισιοδοξίας και τον κάλεσε την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαξίμου να συζητήσουν.

Ο ιρανός πρόσφυγας Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί έφτασε στην Ελλάδα με μια βάρκα πριν από τρία χρόνια και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε όχι μόνο να μάθει καλά τα ελληνικά αλλά και να αριστεύσει στις εξετάσεις. Πλέον είναι έτοιμος για τις σπουδές του στη χώρα μας.

Ο 19χρονος έφτασε στη Λέσβο μέσα σε μία βάρκα μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Στις πανελλήνιες έβγαλε 18,25 και είναι ο δεύτερος σε βαθμολογία στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ετοιμάζεται για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Θεσσαλονίκης που είναι ο στόχος του. Έγραψε συγκεκριμένα Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.

«Πήραμε χαρτιά, νοικιάσαμε σπίτι και ζούμε εδώ κανονικά»

«Τους τελευταίους μήνες που πήραμε χαρτιά, νοικιάσαμε σπίτι και ζούμε εδώ κανονικά» αναφέρει και εξηγεί πως οι γονείς του εργάζονται σαν μεταφραστές σε μια ΜΚΟ κι αυτός διάβαζε. «Με τη βοήθεια των καθηγητών μου τα κατάφερα» σημειώνει.

Ο 19χρονος δηλώνει πως «πετάει από τη χαρά του». Έγραψε 20 στα Μαθηματικά και στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση. «Έ λογικό είναι λέει γελώντας» αφού τα τρία χρόνια πριν δεν ήξερε ούτε μια ελληνική λέξη.

«Έμαθα Ελληνικά λέει σε τρία χρόνια γιατί ζούσα σε ένα περιβάλλον που μιλούσαν Ελληνικά. Όλοι οι πρόσφυγες μπορούμε να μάθουμε Ελληνικά και να ενταχθούμε στις τοπικές κοινωνίες. Φτάνει να μας δοθεί η ευκαιρία» επισημαίνει ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί.

Η μπλούζα του πρόσφυγα από το Ιράν είναι άσπρη μπλούζα και έχει το Πυθαγόρειο θεώρημα. «Την αγόρασα από την Αθήνα και είπα να τη βάλω σήμερα για τον καθηγητή μου στα Μαθηματικά, τον κ. Κουτσκουδή, που με βοήθησε τόσο πολύ» αναφέρει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share