Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/6)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

28 Ιουνίου 2022 07:37
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/6)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τρίτη 28/6! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Ώρα Ελλάδος". Την ίδια στιγμή, μια σπείρα ακόμη σπέρνει τον τρόμο στην Αττική.

Καιρός σήμερα 28/6: Συνεχίζονται οι μέρες αστάθειας με ζέστη και βροχές - «Καμπανάκι» Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Οι μέρες αστάθειας στην χώρα μας συνεχίζονται, με τη σημερινή (28/6) ημέρα να μας βρίσκει με ζέστη μεν, αλλά και βροχές σε ορισμένα σημεία, φέρνοντας ακόμη και ζημιές.

Για την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, έως 3 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ και στην Μακεδονία πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και πιθανόν της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στην ανατολική Στερεά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πού βλέπει τη λιακάδα... αλλά και τη συννεφιά ο Αρναούτογλου

Σύννεφα στις ΒΒΑ περιοχές της Ελλάδας, αναμένονται την Τρίτη, ενώ ηλιοφάνεια θα έχουμε σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τμήματα θα έχουμε λιακάδα, αλλά στη βόρεια Ελλάδα θα κυριαρχήσουν συννεφιές.

Ειδικότερα, αναμένονται μπόρες στα πολύ βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με 7-8 μποφόρ στο Καρπάθιο, ενώ στα νότια της Κρήτης θα έχουμε επίσης ισχυρούς βόρειους ανέμους. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35–36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 28-29 στο Αιγαίο. Στα δυτικά και συγκεκριμένα στο Ιόνιο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς.

Στην Αττική αν και θα έχουμε συννεφιές το πρωί, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία στους 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ήλιο από το πρωί και μικρή πιθανότητα για αστάθεια από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Η θερμική αστάθεια του Μαρουσάκη

Και η Τρίτη, αλλά και οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα χαρακτηρίζονται από θερμική αστάθεια προς μεσημέρι και απόγευμα, θα αναπτύσσονται μπόρες κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και σε ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 37 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και στα ανατολικά με 30 και 34. Οι βοριάδες θα επιμείνουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share