Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 29/6: Παραμένει η αστάθεια κι έρχεται... ψυχρός Ιούλιος - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Τι αναμένεται στο επόμενο 10ήμερο;

29 Ιουνίου 2022 07:13
Καιρός σήμερα 29/6: Παραμένει η αστάθεια κι έρχεται... ψυχρός Ιούλιος - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Σε αρκετά σημεία της χώρας η αστάθεια θα παραμείνει ως προς τις καιρικές συνθήκες και σήμερα (29/6), με τον Ιούλιο πάντως να προβλέπεται επίσης πιο δροσερός, ενδεχομένως και... ψυχρός σε σύγκριση με όσα έχουμε συνηθίσει.

Για την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο τους 34 με 35 στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Από το βράδυ αίθριος θα είναι ο ουρανός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια 3-4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η τάση στο ορώτο 10ήμερο του Ιουλίου από τον Αρναούτογλου

Την Τετάρτη (29/6), η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στον Έβρο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ σε Σποράδες, Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Βοιωτία και Αττική δεν αποκλείεται τοπικά να βρέξει για λίγο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Μετά το μεσημέρι, στην ορεινή - ημιορεινή Πελοπόννησο, στην βόρεια ορεινή Στερεά, στην Ήπειρο, καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες αναμένεται συννεφιά η οποία θα υποχωρήσει αργότερα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια από το πρωί ενώ σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, 4-5 Ιουλίου δεν θα αλλάξει κάτι στον καιρό της περιοχής μας, καθώς η δροσιά θα παραμείνει στο Αιγαίο και η ζέστη στα δυτικά και τα ηπειρωτικά.

Η τάση για τον πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θέλει την επικράτηση πιο... δροσεροψυχρών αερίων μαζών, ικανών να διώξουν πανευρωπαϊκά το κύμα ζέστης που κυριαρχεί εδώ και μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πού θα συνεχίσουν να υπάρχουν φαινόμενα για τον Καλλιάνο

Χωρίς καιρικές ακρότητες θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν οι τοπικές μπόρες και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένονται αύριο στα Επτάνησα. Στα Ηπειρωτικά τμήματα από την Πελλοπόνησο, τη Στερεά και την Εύβοια, τις Σποράδες μέχρι και την Θεσσαλία αναμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα λίγο πυκνότερες.

Στην Αττική και στην κεντρική Εύβοια μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου.

Στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους 5-6 μποφόρ.

Παρόμοιο το κλίμα και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 21 έως και 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως και 4 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, από τα ορεινά της Πελλοπονήσου έως και τα ορεινά της δυτικής βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή.

Ζέστη και... αστάθεια βλέπει ο Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, μια πολύ θερμή αέρια μάζα προσπαθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής να προσεγγίσει τη χώρα μας, όμως συγκρούεται με την ψυχρή λίμνη από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και την εμποδίζει να φτάσει πλήρως.

Η αστάθεια παραμένει και τις επόμενες ημέρες και θα έχουμε τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες κατά τόπους μπόρες και καταιγίδες έως το τέλος της εβδομάδας και τη θερμοκρασία στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ελαφρώς πιο πάνω, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share