Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 60χρονος από τσιμπήματα σφήκας (Video)

Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

28 Ιουνίου 2022 23:58
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 60χρονος από τσιμπήματα σφήκας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση από σφήκα δέχθηκε ένας 60χρονος στην περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Δείτε επίσης: Σας τσίμπησαν κουνούπια, μυρμήγκια, σφήκες, κοριoί; Πώς φαίνεται το κάθε τσίμπημα στο δέρμα για να ξέρετε τι ακριβώς σας τσίμπησε

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ANT1, ο άνδρας δέχθηκε τα τσιμπήματα, η σύζυγός του, που είδε ότι ο 60χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ, κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο έφτασε αμέσως στο σημείο, παρέλαβε και μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και επήλθε ο θάνατος.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό τον τελευταίο μήνα, καθώς στις 4 Ιουνίου, ένας 67χρονος στην Άρτα πέθανε μετά από από τσιμπήματα σφήκας που δέχθηκε ενώ βρισκόταν σε κτήμα του.

Δείτε το ρεπορτάζ

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Πρόκειται για το πολύ κοινό Sweetgrass, ένα φυτό που απωθεί, όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά παραδοσιακά χρησιμοποιείται από κάποιους ιθαγενείς Αμερικανούς για να κρατάει μακρυά κάθε είδους έντομο.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, δύο χημικές ενώσεις στο Sweetgrass οδήγησαν τα κουνούπια μακριά από ένα… δελεαστικότατο για εκείνα δείγμα αίματος, ακριβώς όπως θα έκανε και ένα χημικό αντικουνουπικό από εκείνα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η διαφορά βέβαια, έγκειται στο ότι το φυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό, ενώ τα χημικά εντομοαπωθητικά μπορεί να είναι επιβλαβή σε πολλές περιπτώσεις για την υγεία σας.

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Το βασικό συστατικό που έχει αυτό το φυτό είναι η κουμαρίνη (coumarin), σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Charles Cantrell. Το δεύτερο βασικό συστατικό που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν η φυτόλη (phytol), ένα κοινό συστατικό σε αιθέρια έλαια από φυτά.

Η ομάδα του δρ Cantrell απομόνωσε αυτά τα χημικά με την διέλευση ατμού μέσα από τα φύλλα του, κάτι που οδήγησε στο διαχωρισμό των ελαιωδών και πτητικών του ενώσεων. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτές τις ενώσεις, τις “καθάρισα” και τις διαχώρισαν σε 12 επιμέρους κατηγορίες. Αυτά τα 12 δείγματα δοκιμάστηκαν στα κουνούπια για να προσδιοριστούν εκείνες που τα απωθούσαν περισσότερο. Η κουμαρίνη και η φυτόλη ξεχώρισαν σε αυτό τον τομέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share