Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: «Η απόφαση προσβάλει τη μνήμη του Αλέξη» - Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου (video)

«Προσβλητική απόφαση για την ελληνική κοινωνία»

28 Ιουνίου 2022 15:34
Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: «Η απόφαση προσβάλει τη μνήμη του Αλέξη» - Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίδραση από την πλευρά της οικογένειας του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην απόφαση του δικαστηρίου Λαμίας να αφεθεί ελεύθερος ο καταδικασθείς, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Η μητέρα του έκανε λόγο για μία «προσβλητική απόφαση για την ελληνική κοινωνία, την ελληνική δικαιοσύνη και τη μνήμη του Αλέξανδρου». «Ο δολοφόνος θα κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από αυτή την απόφαση. Νιώθω ότι δεν έχω δικαιωθεί» τόνισε. Παράλληλα, η δικηγόρος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε πως πρόκειται για μία «μεθόδευση».

«Είχαμε προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη και είχαμε καταγγείλει ότι αυτή ήταν μία εξέλιξη που μεθοδεύτηκε» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Όπως επεσήμανε οι ένορκοι «δεν είχαν ακούσει κανέναν μάρτυρα, δεν είχαν διαβάσει κανένα έγγραφο, δεν είχαν ακούσει καν την καταδικαστική απόφαση και την κατηγορία. Μπήκαν σε μία διαδικασία, χωρίς καμία γνώση της υπόθεσης, με απόλυτη ευθύνη των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέως».

«Οι ένορκοι, δηλαδή, αυτοί που δεν έχουν καμία γνώση της δικογραφίας, αποφάσισαν ότι χορηγείται το ελαφρυντικό στον Κορκονέα, ενώ υποτίθεται ότι οι τρεις τακτικές δικαστίνες μειοψήφησαν» συνέχισε και υπογράμμισε πως πρόκειται για «προφάσεις».

Η δικηγόρος επανέλαβε πως είναι «τεράστια η ευθύνη του δικαστηρίου», ενώ έκανε λόγο για «κουτοπόνηρη στάση (σ.σ. από πλευράς δικαστών) να κρύβονται πίσω από τους ενόρκους».

«Η πλευρά του Αλέξανδρου, θα απαιτήσει να αποκατασταθεί το σκάνδαλο που μεθοδεύτηκε» τόνισε και επανέλαβε πως «δεν είναι παραφωνία, είναι αποτέλεσμα που μεθοδεύτηκε και για το οποίο θα πρέπει το δικαστήριο να απαντήσει σε ένα ερώτημα: "Γιατί η δίκη διέκοψε στις 9/6 έως 28 και τι συνέβη σε αυτό το διάστημα;"».

Τέλος, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε πως είναι «χοντρή κακοδικία» που «προσβάλει τη μνήμη του Αλέξανδρου, τη μάνα του και την αδελφή του».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share