Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Ανεπανάληπτη απάτη: Του έστησε κόλπο με αγορά φρούτων και του πήρε 8.000 ευρώ!

Απίστευτο!

28 Ιουνίου 2022 14:06
Ανεπανάληπτη απάτη: Του έστησε κόλπο με αγορά φρούτων και του πήρε 8.000 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο είναι αυτό που συνέβη σε έναν 27χρονο στο Ρέθυμνο, ο οποίος ενεπλάκη στην αγορά κάποιων φρούτων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με κοπέλα από το Ναύπλιο, αλλά φαίνεται πως του έστησαν… κόλπο, αφού παρουσιάζοντας ένα αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων, η ίδια κατάφερε να του κλέψει 8.000 ευρώ, λέγοντας πως είχε καταθέσει περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του..

Η Αστυνομία, ωστόσο, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη 27χρονης στο Ναύπλιο, τη στιγμή της ανάληψης των χρημάτων και η κοπέλα συνελήφθη για την απάτη. Παράλληλα σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος ενός άντρα, τα στοιχεία του οποίου εξακριβώθηκαν. Δείτε και ποια είναι η νέα μεγάλη ηλεκτρονική απάτη μέσω e-mail.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

απατη-φρουτα

«Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου μια υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού για απάτη.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω ημεδαπός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της ημεδαπής συλληφθείσας.

Συγκεκριμένα, άγνωστος ημεδαπός προέβη στην αγορά διαφορών προϊόντων (φρούτα) τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.

Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο η ημεδαπή γυναίκα, κατά το χρόνο που προέβαινε σε ανάληψη του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share