Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Έσκασαν» τα ευχάριστα! Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2022 - Άνοιξε το results minedu

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων

28 Ιουνίου 2022 13:03
«Έσκασαν» τα ευχάριστα! Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2022 - Άνοιξε το results minedu
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα πανελληνίων 2022 τόσο με SMS στους μαθητές όσο και στο results.it.minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι βαθμοί είχαν αναρτηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο στα σχολεία της χώρας.

Δείτε επίσης: Πανελλαδικές 2022: Σε ποια μαθήματα θα δουν οι υποψήφιοι βαθμολογίες «βατερλώ» – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις (video)

Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η σημερινή μέρα καθώς ανακοινώθηκαν μόλις τα αποτελέσματα Πανελληνίων και η βαθμολογία των μαθητών που εξετάστηκαν που θα καθορίσει και τις Βάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων

Ήδη από το πρωί οι βαθμοί έχουν αναρτηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο στα σχολεία όλης της χώρας όπου σπεύδουν οι μαθητές για να ενημερωθούν.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία και όχι το όνομα.

Παράλληλα πλέον όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες ή με SMS εφόσον οι υποψήφιοι έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ενώ όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δείτε τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2022 εδώ

«Έσκασαν» τα ευχάριστα! Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2022 - Άνοιξε το results minedu

Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Τι ισχύει με το Μηχανογραφικό 2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share