Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 27/6: Συνεχίζονται τα φαινόμενα με βροχές και επικίνδυνους ανέμους μες στη ζέστη - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Δε μας εγκαταλείπουν οι δύσκολες συνθήκες μες στο καλοκαίρι

27 Ιουνίου 2022 07:49
Καιρός σήμερα 27/6: Συνεχίζονται τα φαινόμενα με βροχές και επικίνδυνους ανέμους μες στη ζέστη - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν τις επόμενες ώρες να απασχολούν την χώρα μας σε αρκετά σημεία της, με τις βροχές, που έφτασαν σε σημείο να... ξεριζώνουν δέντρα, να σημειώνονται και σήμερα (27/6), μαζί με μελτέμια που χρειάζονται προσοχή λόγω της αίσθησης της ζέστης.

Για την Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στις Κυκλάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στις ανατολικές Κυκλάδες βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη αλλά και... ψύχρα αργότερα βλέπει ο Αρναούτογλου

Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ηλιοφάνεια από το πρωί έως το βράδυ και στα δυτικά θα έχουμε περισσότερη ζέστη από ότι στα ανατολικά της χώρας.

Την Τρίτη θα έχουμε ενίσχυση του βοριά, αλλά και… ψύχρα σε κάποια νησιά του Αιγαίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share