Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κατακόρυφη μείωση κρουσμάτων σήμερα (26/6) - Στους 93 οι διασωληνωμένοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

26 Ιουνίου 2022 15:43
Κατακόρυφη μείωση κρουσμάτων σήμερα (26/6) - Στους 93 οι διασωληνωμένοι
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.294. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.616.874 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός - Ψαλτοπούλου για 4η δόση εμβολίου: «Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τους κάτω των 60 ετών»

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.592 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 160.165(4.2% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.178
θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 44 (47.31%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 49 (52.69%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.721 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 216 (ημερήσια μεταβολή -2.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών
του επταημέρου είναι 183 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Βόμβα» Βασιλακόπουλου: Έρχεται κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς και την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

«Υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη, διότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της επιδημίας. Άρα ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων» επισήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Δείτε επίσης: Θετικός στον κορωνοϊό ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Αυτό συνδυάστηκε με το ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη 4 και 5 τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων παίζει και το ότι μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει τρία εμβόλια και είναι πάνω από τα 60, να πάνε να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. Επίσης, υπογράμμισε ότι «το εμβόλιο πλέον δεν είναι το μόνο μας εργαλείο. Υπάρχει, για παράδειγμα, η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, το οποίο χάπι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό».

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι σε φάση ανάπτυξης εμβόλιο, το οποίο θα είναι κοινό για τον κορονωϊό και για την γρίπη και υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ένα τέτοιο εμβόλιο».

Αποκαλύψεις Ματίνας Παγώνη: Αυτή είναι η πιο βαριά μετάλλαξη κορωνοϊού που κυκλοφορεί - Αναλυτικά τα συμπτώματα

Τέσσερις με πέντε διαφορετικές παραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού κυκλοφορούν στην Αττική, αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Από αυτές, η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Επίσης, επιμένει στην χρήση μάσκας και δηλώνει πως ήταν παντελώς αντίθετη για κατάργησή της. Ωστόσο, θεωρεί αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων. Οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share