Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Thessaloniki Pride: Απόψε η παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η σημερινή πορεία έρχεται μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη γιορτή του Athens Pride στην πρωτεύουσα της χώρας

25 Ιουνίου 2022 18:15
Thessaloniki Pride: Απόψε η παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και διοργάνωσε συζητήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσική και προβολές.

Δείτε επίσης: Athens Pride: Υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη των πολιτικών κομμάτων της χώρας στη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Το φετινό επετειακό Pride είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση και έχει κεντρικό σύνθημα «Μάθημα αποδοχής». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «μεσούντος του Ιουνίου, του μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας, το Thessaloniki Pride καλεί για άλλη μια χρονιά όλη την πόλη και τους επισκέπτες της να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή αγάπης και συμπερίληψης».

«Το Thessaloniki Pride βάζει ακόμα ένα στοίχημα με τον εαυτό του για ένα ακόμα πιο μαζικό, συμμετοχικό και πολυποίκιλο φεστιβάλ, με ορίζοντα το 2024, έτος κατά το οποίο η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή πορεία έρχεται μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη γιορτή περηφάνιας και διεκδίκησης του Athens Pride στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου έλαβε χώρα η πολύχρωμη πορεία με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους από διαφορετικές γενιές, σεξουαλικούς προσανατολισμούς και ταυτότητες φύλου.

Γιώργος Καραμίχος: Πήγα τον γιο μου στο Pride και μου έστειλαν ότι αυτά είναι «ρεζιλίκια»

Για τα σχόλια που προκάλεσε η απόφασή του να πάει στο Athens Pride με τον γιο του, μίλησε ο Γιώργος Καραμίχος.

«Πήγα με τον μικρό χθες να γιορτάσουμε την ελευθερία των ανθρώπων και ακούσαμε διάφορα» είπε ο ηθοποιός, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

«Διάφοροι μου έστειλαν στο Instagram ότι αυτά είναι “ρεζιλίκια”. Κάνεις παρέλαση για να γιορτάσεις την απελευθέρωση. Όταν κάποιοι άνθρωποι επί χρόνια καταπιέζονται, ακόμη καταπιέζονται, και οι γυναίκες και οι άνθρωποι, πρέπει να γιορτάζουν το λίγο κομμάτι ελευθερίας που τους ανήκει. Πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι να μάθουμε να αγαπάμε αυτό που μας αρέσει» τονίζει.

«Είμαστε στο 2021 και βλέπουμε τα υπέροχα αποτελέσματα από όλες τις μετρήσεις που έχουμε ανά τον κόσμο, ότι παιδιά με δύο μπαμπάδες ή με δυο μαμάδες δεν έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, η απόδοσή τους είναι εξαιρετική. Οπότε όλη αυτή η θεωρία και ο μύθος που υπήρχε ότι θα χαλάσει η κοινωνία, έχει καταρριφθεί» καταλήγει ο Γιώργος Καραμίχος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share