Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Κορωνοϊός - Γαλιατσάτος για 4η δόση εμβολίου: «Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας...»

«Έχουμε τα εργαλεία να μην καταστρέψει τη ζωή μας»

25 Ιουνίου 2022 15:44
Κορωνοϊός - Γαλιατσάτος για 4η δόση εμβολίου: «Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και την αναγκαιότητά του.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μόσιαλος τάσσεται κατά της τέταρτης δόσης του εμβολίου – Ο λόγος είναι...

Ο καθηγητής συμβούλεψε τους πολίτες που είναι άνω των 50 και έχουν υποκείμενα νοσήματα να συμβουλευτούν αρχικά τον γιατρό τους για την 4η δόση του εμβολίου. Εξήγησε πως πρόκειται για ένα booster που μας βοηθά να περάσουμε τη νόσο όσο πιο ελαφριά γίνεται και δεν προσφέρει ανοσία.

«Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας για να δούμε εάν είναι σωστό να το λάβουμε τώρα ή το φθινόπωρο» επισήμανε.

Αναφορικά με τους κάτω των 60 ετών, ο κ. Γαλιατσάτος έβαλε ως παραμέτρους της 4ης δόσης την ηλικία, την υγεία του καθενός και τις συνθήκες εργασίας και ζωής γενικότερα του εκάστοτε πολίτη.

Ερωτηθείς για τον εάν τον ανησυχεί η νέα έξαρση της πανδημίας, απάντησε πως όχι, καθώς διαθέτουμε πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μην νοσούμε και να μην νοσηλευόμαστε στα νοσοκομεία.

«Έχουμε τα εργαλεία να μην καταστρέψει τη ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share