Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Μίλησε» ο θύμος αδένας - Το καθοριστικό εύρημα στην Ίριδα που απέδειξε τη δολοφονία της (Video)

Εβδομάδα εξελίξεων για το θρίλερ της Πάτρας - Γιατί αγωνιά η Ρούλα Πισπιρίγκου

25 Ιουνίου 2022 15:12
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Μίλησε» ο θύμος αδένας - Το καθοριστικό εύρημα στην Ίριδα που απέδειξε τη δολοφονία της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τον ογκώδη φάκελο για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μελετούν λεπτομερώς οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων και το πόρισμα Καρακούκη-Καλογρηα. Παράλληλα, ο Πέτρος Κουσουλός μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Φαίη Μαυραγάνη στο OPEN “Τώρα ό,τι συμβαίνεi” για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θάντο της Μαλένας και της Ίριδας

Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις στη συγκλονιστική υπόθεση και να κληθούν για κατάθεση τόσο η ήδη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και άλλα άτομα, που ενδεχομένως εμπλέκονται στις δολοφονίες των τριών παιδιών.

Ο θύμος αδένας της Ίριδας “μίλησε”

Στο κοινό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας περιλαμβάνονται αδιάσειστα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν δια ασφυξίας.

Στην περίπτωση της Ίριδας, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου, ωστόσο εντόπισαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα και υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία. Επίσης, εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία.

Το “Φως στο Τούνελ” της Παρασκευής 24 Ιουνίου αποκάλυψε ένα ακόμα σημαντικό εύρημα στις ιστολογικές εξετάσεις της Ίριδας, που εδραιώνει τη δολοφονία της. Ο ασφυκτικός θάνατος πέρα από τα άλλα ευρήματα, προκύπτει και από την ανάλυση του θύμου αδένα, που βρίσκεται πίσω από το στέρνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, όταν οι επιστήμονες έβαλαν τα δείγματα στο μικροσκόπιο, είδαν το φαινόμενο του “έναστρου ουρανού”. Με την υποξία που υπήρχε, τα λεμφοκύτταρα κυανού χρώματος, κατακλύστηκαν από μακροφάγα, που είναι λευκού χρώματος και έτσι εμφανίστηκε η εικόνα “δίκην έναστρου ουρανού”.

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι δύο ιατροδικαστές εντόπισαν τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού από νύχι, αποκλείοντας τόσο τον αυτοτραυματισμό όσο και τον τραυματισμό από το ιατρικό προσωπικό, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία»

Το πρωί του Σαββάτου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας των τριών κοριτσιών, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι η εντολέας του, περιμένει με αγωνία τις επόμενες ενέργειες των αρμόδιων οργάνων.

Επίσης, άφησε παράθυρο , λέγοντας ότι “παρακολουθούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και -αν θέλετε, να αυτοαναιρείται“.

Καθώς το πόρισμα είναι προς το παρόν απόρρητο και κανείς δεν δικαιούται να το λάβει, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως εάν είναι διαφορετικό από την πρώτη νεκροψία τότε δημιουργείται άσχημο προηγούμενο και νέο νομικό δεδομένο, που “ανοίγει πόρτα για ανάκληση ιατροδικαστικών γνωματεύσεων εκ των υστέρων“.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας γιατί αφορά το νομικό μας πολιτισμό, ζήτησε ψυχραιμία και πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδομένων από όλες τις πλευρές και θύμισε ότι μοναδικό αρμόδιο όργανο για να δικάσει την κ. Πισπιρίγκου είναι το δικαστήριο και κανένας άλλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share