Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Προσοχή από το απόγευμα! Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί» (Video)

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

25 Ιουνίου 2022 11:30
Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Προσοχή από το απόγευμα! Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη βόρεια και βορειοανατολική χώρα, σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη και τους Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά σε ανάρτηση του αναφέρει:

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προσοχή από το απόγευμα σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι – απόγευμα προς τη βόρεια – βορειοανατολική χώρα όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με έντονους κεραυνούς – χαλάζι που είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη όπως και η Χαλκιδική.

Πιθανόν τα φαινόμενα στην εξέλιξή τους να επηρεάσουν και νοτιότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ακολουθεί βίντεο με την πορεία των φαινομένων.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!»

Σέρρες: Ποιος καύσωνας; Το χαλάζι του... τρόμου σε μέγεθος αυγού - Απίστευτες εικόνες!

Μπορεί οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας να «ψήθηκαν» εν μέσω του ακραίου κύματος ζέστης, που έφερε θερμοκρασίες έως και 42.1 Βαθμούς (Λευκοχώρι Φθιώτιδας), ωστόσο, ορισμένα σημεία της χώρας δεν γνώρισαν τον καύσωνα.

Αντίθετα, επλήγησαν από έντονη κακοκαιρία, που έφερε χαλάζι ύψους... 8 εκατοστών, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που κοινοποίησε το meteo.

Δείτε επίσης: Έκτακτη προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για τις μετα-καύσωνα ημέρες: Ενίσχυση βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας (video)

Καταιγίδα και χαλάζι στην Ξάνθη

Παράλληλα, ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (23/6) στην πόλη της Ξάνθης.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις καλλιέργειεςα αφού μια έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πολλά χωριά και κατέστρεψε μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τι πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι το χαλάζι κατέστρεψε περίπου 45.000 με 50.000 στρέμματα, πλήττοντας κυρίως δενδροκαλλιέργειες, εκτάσεις με καλαμπόκια, ηλιόσπορο και βαμβάκι. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανάλογη έντονη κακοκαιρία έπληξε περιοχές της Ξάνθης, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Διακοπή ηλεκτροδότηση υπήρξε και στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης καθώς ξηλώθηκαν συνολικά δώδεκα κολώνες της ΔΕΗ, οι οποίες και αντικαταστάθηκαν. Στην ανατολική πλευρά του νομού και παρότι εκεί δεν ήταν τόσο έντονα τα καιρικά φαινόμενα όσο στη δυτική, καταστράφηκαν καλλιέργειες με ακτινίδια, σιτηρά και καλαμπόκια.

χαλαζι-σερρεσ

Πτώση δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων

Εντωμεταξύ, άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης, με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στη βροχή και τον δυνατό αέρα.

Λόγω των ανέμων, έπεσαν δέντρα σε Χαριλάου, Τούμπα, Καλαμαριά, αλλά και στην περιοχή των Αγίων Πάντων. Δέντρο που έπεσε στη Χαριλάου, προκάλεσε ζημιές σε τζαμαρία καφετέριας. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Άσσηρο και στη Χρυσαυγή Λαγκαδά.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Τούρτας δύο δέντρα που έπεσαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και έξω από το Άδενδρο στο δήμο Χαλκηδόνος, είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των τρένων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share