Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Έκτακτη ανακοίνωση εργαζόμενών του!

Τι συνέβη;

23 Ιουνίου 2022 10:30
Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Έκτακτη ανακοίνωση εργαζόμενών του!
Πηγή φωτογραφίας: (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Είναι αδιανόητο το 2022 να ζούμε για να δουλεύουμε και με το μισθό μας να μην μπορούμε να ψωνίσουμε αυτά που πουλάμε. Και όλα αυτά μετά από την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία εκτινάχθηκαν οι τζίροι και τα κέρδη των σουπερμάρκετ όπως και της δικιάς μας επιχείρησης».

Ακολουθεί ανακοίνωση εργαζομένων Σκλαβενίτη:

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι,

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, εμείς πρώτοι το βλέπουμε. Εμείς που βάζουμε τα προϊόντα στα ράφια, που αλλάζουμε τις τιμές, που τα πουλάμε πίσω από τους πάγκους, που τα «χτυπάμε» στα ταμεία. Σε όλο αυτό έρχονται να προστεθούν και οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα. Αυξήσεις δηλαδή παντού εκτός από τους μισθούς μας. Ρήτρες αναπροσαρμογής για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία στις μεγάλες επιχειρήσεις και για μας ψίχουλα και ψευτοεπιδόματα.

Ανακοίνωση σκλαβενίτη
Πηγή φωτογραφίας: (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επαίσχυντη επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε το σωματείο χωρίς να πάρει τη γνώμη μας, ήταν και είναι μία σύμβαση πολύ πίσω από τις ανάγκες μας όταν υπογράφηκε, πόσο μάλλον τώρα που το ράλι τιμών έχει εκτοξευτεί. Ούτως ή άλλως ήταν μία σύμβαση που πρώτο της μέλημα ήταν η εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επιχείρησης. Ότι αυξήσεις είχε ήταν και είναι αέρας κοπανιστός, με αυξήσεις των 15 και 20 ευρώ, όσο ένα κουλούρι Bonora την ημέρα!

Είναι αδιανόητο συνάδελφοι το 2022 να ζούμε για να δουλεύουμε και με το μισθό μας να μην μπορούμε να ψωνίσουμε αυτά που πουλάμε. Και όλα αυτά συνάδελφοι μετά από την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία εκτινάχθηκαν οι τζίροι και τα κέρδη των σουπερμάρκετ όπως και της δικιάς μας επιχείρησης.

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει στο πετσί μας υπουργικές αποφάσεις που ήταν κομμένες και ραμμένες σύμφωνα με τα θέλω των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ και τις οποίες αξιοποίησε και η εργοδοσία Σκλαβενίτης.

Μέτρα που εντατικοποίησαν και άλλο την εργασία μας και ήρθαν με πρόφαση την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και τελικά έμειναν. Αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε από τα άγρια χαράματα μέχρι αργά το βράδυ στην πανδημία ακόμη και τις Κυριακές με κλειστά ρολά, για να εξυπηρετήσουμε τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες ακόμη και στις περιπτώσεις των “φυσικών καταστροφών” (φωτιές, πλημμύρες, χιόνια, κ.α.) προκειμένου η εργοδοσία από την μία να μην χάσει ούτε ¨σέντ¨ από τα κέρδη της και από την άλλη να χτίσει το κοινωνικό της πρόσωπο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που μες στο χιονιά υποχρεωθήκαμε από τους «υπευθύνους» να εργαστούμε, χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο για το πως θα πάμε και πως θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια πλησίον της εργασίας τους ή να τολμήσουν να φύγουν παίζοντας της σωματική τους ακεραιότητα κορώνα γράμματα. Ενώ όσοι δεν καταφέραμε να πάμε για δουλειά έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αφού ζητούσαν και χαρτί από το Δήμο για την μη μετακίνηση (!!!).

Στους συναδέλφους που σκέφτονται την παραίτηση γιατί οι ρυθμοί, τα ωράρια, ο μισθός δεν επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς σαν άνθρωπος και το μόνο που τους κρατάει είναι η εργασιακή ανασφάλεια και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας σήμερα. Στους συναδέλφους που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν ζωή με 6ημερη εργασία χωρίς ρεπό και μισθό ψίχουλα. Στους συναδέλφους που όλο και πιο συχνά λένε… δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε άλλο! Σε όλους αυτούς τους δίνουμε το χέρι και τους καλούμε για οργανωμένο αγώνα σε κάθε κατάστημα, αποθήκη, γραφεία, σε κάθε πόστο να διεκδικήσουμε από κοινού:

5νθήμερο με μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Νέα Επιχειρησιακή σύμβαση που θα απορροφά όλες τις αυξήσεις που υπάρχουν γύρω μας και σαρώνουν τους μισθούς μας·
Επαναφορά των προσαυξήσεων των 3ετιών, χωρίς να μειώνεται η εταιρική παροχή.
Άμεση μετακίνηση για όποιον/α συνάδελφο το επιθυμεί σε καταστήματα πλησίον του τόπου κατοικίας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛHΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share