Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ζητά η Αθηνά Λινού - «Τα κρούσματα είναι πάνω από 20.000» (Video)

«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στο αεροπλάνο και να μην φοράει μάσκα ούτε η αεροσυνοδός...»

22 Ιουνίου 2022 13:37
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ζητά η Αθηνά Λινού - «Τα κρούσματα είναι πάνω από 20.000» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Μετά την Ματίνα Παγώνη που κατηγορηματικά υποστηρίζει πως δεν έπρεπε να πετάξουμε τις μάσκες, και η Αθηνά Λινού με τη σειρά της ζητά νέα μέτρα, έστω και των πιο ήπιων.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, εμφανίζεται ανήσυχη με την εικόνα των κρουσμάτων και υποστηρίζει πως τα κρούσματα είναι πάνω από 20.000 αλλά δεν αποτυπώνονται λόγω της διενέργειας ελαχίστων τεστ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι «σαφώς» μπορεί τα κρούσματα να είναι πάνω από 15.000-20.000. «Έχουμε εξάπλωση, έχουμε πολλά κρούσματα. Και ενώ έχουμε όπλα για να αμυνθούμε σε αυτή την επίθεση του κορωνοϊού, δεν τα χρησιμοποιούμε, με την άρση των μέτρων ... Θα πρέπει οπωσδήποτε τα ανώδυνα μέτρα να ληφθούν.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στο αεροπλάνο και να μην φοράει μάσκα ούτε η αεροσυνοδός ούτε οι άνθρωποι, όταν έχουμε τόσο πολλά κρούσματα ... Ήδη σε άλλες περιοχές του κόσμου έχουν πολλά προβλήματα οι μετακινήσεις. Ακυρώνονται πτήσεις επειδή νοσούν οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές».

«Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε. Είμαστε σε έναν πόλεμο που δεν έχει πλήρως κερδηθεί. Έχουμε όπλα, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν ωφελεί να ξέρεις ότι η μάσκα προστατεύει, ότι οι αποστάσεις προστατεύουν, να ξέρεις ότι ο συνωστισμός και οι κλειστοί χώροι επιδεινώνουν την κατάσταση και να μην το επικοινωνείς καν αυτό.

Να μην λες στους ανθρώπους "αφήστε ανοιχτά παράθυρα", μην κλείνετε δωμάτια και χώρους και βάζετε το κλιματιστικό, που μπορεί να είναι κοινό για πολλούς χώρους», συνέχισε η κα Λινού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό, λέγοντας πως ουσιαστικά η συζήτηση έχει σταματήσει. «Όχι για την τέταρτη δόση, αλλά για τον εμβολιασμό αυτών που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση ... που μέχρι χτες δεν είχαν το δικαίωμα. Και αυτά είναι τα παιδάκια μας. Ήδη στις ΗΠΑ εγκρίθηκαν τα εμβόλια για μωρά άνω των 6 μηνών. Είναι ένα όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε», τόνισε η κα Λινού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share