Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημερώθηκα...» - «Πόλεμος» γιατρού-ιατροδικαστή για το πανάκι της Ίριδας (Video)

«Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής»

22 Ιουνίου 2022 10:28
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημερώθηκα...» - «Πόλεμος» γιατρού-ιατροδικαστή για το πανάκι της Ίριδας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σε δημόσια διαμάχη έχουν εμπλακεί η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας από την Πάτρα στη σκιά της πρόθεσης του υπουργού Δικαιοσύνης για πειθαρχική έρευνα με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των δύο παιδιών.

Πρώτη αναφέρθηκε στο πόρισμα η κυρία Μητσέλου υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το Star ότι «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή.

Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Σύμφωνα με την ίδια ο ιατροδικαστής πρέπει να βγάλει συμπέρασμα βάσει και των ευρημάτων του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» είπε χαρακτηριστικά.

Η παθολογοανατόμος ανέφερε, επίσης, ότι στην έκθεση της είχε περιγράψει τον ασφυκτικό θάνατο. «Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία.

Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι ενημερώθηκε από την τηλεόραση για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη της Ίριδας.

Η απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα απάντησε στους ισχυρισμούς αυτούς πως «έχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)» σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκο Καρακούκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share