Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία - Ξέσπασε φωτιά στο κτίριο (video)

«Ήταν σαν να έπεσε βόμβα»

22 Ιουνίου 2022 09:08
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία - Ξέσπασε φωτιά στο κτίριο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στιγμές τρόμου έζησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν κεραυνός «χτύπησε» το κτήριο και ξέσπασε φωτιά. «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα» δήλωσε ένοικος της πολυκατοικίας.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 17 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής που έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το thestival.gr, γύρω στις 23:45 ένας από τους πολλούς κεραυνούς που φώτισαν τον ουρανό της πόλης κατέληξε σε μία επταώροφη πολυκατοικία στην περιοχή του Ντεπώ, επί της οδού Αναστασίου Μπακαλμπασή. Οι ένοικοι τρομοκρατήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο. Παράθυρα από διαμερίσματα της πολυκατοικίας έσπασαν και ταυτόχρονα επικράτησε σκοτάδι.

Δείτε επίσης: Λαμία: Φωτιά σε μαγαζί στο κέντρο της πόλης - Πνίγηκε στους καπνούς η περιοχή (video)

Σύντομα αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για κεραυνό που «χτύπησε» την πολυκατοικία τους. Αμέσως μετά συνειδητοποίησαν ότι στην ταράτσα και στο κλιμακοστάσιο ξέσπασε φωτιά. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, με δύο υδροφόρα οχήματα.

Το υψηλό ηλεκτρικό φορτίο κατέστρεψε ηλεκτρικές συσκευές σε αρκετά διαμερίσματα. «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα, έσβησαν τα φώτα. Ακούσαμε να σπάνε τζάμια. Στο δικό μου σπίτι κάηκαν δύο τηλεοράσεις. Ήταν κάτι σοκαριστικό» λέει ένοικος της πολυκατοικίας.

Θρίλερ σε πλοίο στο Πέραμα Αττικής - Συναγερμός στην Πυροσβεστική με φωτιά που ξέσπασε

Φωτιά σε ελλιμενισμένο πλοίο στο τέρμα της προβλήματα του Περάματος είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα (21/6). Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 1 ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και 1 πυροσβεστικό πλοιάριο.

Ξύπνησαν μνήμες... Κωσταλέξι στην Λάρισα: Γυναίκα είχε να βγει από το σπίτι της 42 χρόνια - Αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της μητέρας της

Ο θάνατος μίας 76χρονης στη Λάρισα αποκάλυψε μία δραματική οικογενειακή ιστορία. Η 51χρονη κόρη της γυναίκας είχε να βγει από το σπίτι 42 ολόκληρα χρόνια! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά.

Την 76χρονη εντόπισε συγγενής και από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ένα οικογενειακό μυστικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, η 51χρονη κόρη της γυναίκας είχε να βγει από το σπίτι από την ηλικία των 9 ετών, από τότε που ήταν μαθήτρια της Γ’ τάξης του Δημοτικού.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου κλήθηκε να διερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης η οποία έχει αντίληψη της κατάστασης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η κοινωνική διερεύνηση ωστόσο της υπόθεσης κρίθηκε επιβεβλημένη από την Εισαγγελία, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της 51χρονης την κρατούσε κλεισμένη στο διαμέρισμα, σε κεντρική συνοικία της Λάρισας.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 76χρονης στη γενέτειρά της θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη.

Ο θάνατος της 76χρονης

Από το αστυνομικό τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκει­μένου να εξεταστούν οι συνθήκες θα­νάτου της 76χρονης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατος της 76χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Η 76χρονη στις 7:30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (11/6) βρέθηκε νεκρή στην εξωτερική σκά­λα της διπλοκατοικίας.

Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώ­νια, διάσταση που ενισχύει την εκτί­μηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, από την αστυνομία αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βε­βαίωσε τον θάνατο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share