Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου μετά από 9,5 ώρες - Βροχή οι ερωτήσεις των αστυνομικών

Σχεδόν 10 ώρες κράτησε η κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ

21 Ιουνίου 2022 23:16
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου μετά από 9,5 ώρες - Βροχή οι ερωτήσεις των αστυνομικών
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της Ρούλας, στους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Δείτε επίσης: Συγκλονισμένος ο Μάνος Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, για πάνω από 9 ώρες (από τη 1 το μεσημέρι ως τις 22:30 περίπου) βρισκόταν στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απέναντι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίοι προχώρησαν σε καταιγισμό στοχευμένων ερωτήσεων. Πριν από λίγα λεπτά έφυγε από την πίσω πόρτα με όχημα που ζήτησε από την ΕΛΑΣ για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, είχε περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ, περίπου στη μια το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της αδελφής της, Όθωνα Παπαδοπουλο.

Είχε προηγηθεί η παράδοση του πορισμάτος των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογριά που απέδωσαν τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια.

Η περίπτωση του θανάτου του βρέφους είναι αυτή που χαρακτηρίζεται πιο σύνθετη καθώς την ώρα εκείνη στο σπίτι βρισκόταν εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και η ίδια και μάλιστα ήταν εκείνη που, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, βρήκε το κοριτσάκι νεκρό στη κούνια του.

Κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ, την αποδοκίμασαν πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και την αναγνώρισαν.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την κατάθεση του πορίσματος των δύο έμπειρων ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, που έδειξε ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας, είναι εγκληματική ενέργεια, αναμένονται νέες εξελίξεις.

Η περίπτωση του θανάτου του 6 μηνών βρέφους είναι αυτή που χαρακτηρίζεται πιο σύνθετη, καθώς την ώρα του θανάτου στο σπίτι βρισκόταν εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα.

Όσον αφορά στην έρευνα που θα γίνει από εδώ και πέρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αφού πάρει καταθέσεις από τη μητέρα και την αδελφή θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου μετά από 9,5 ώρες - Βροχή οι ερωτήσεις των αστυνομικών
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έχει ο εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Μετά την άσκηση των διώξεων -εάν φυσικά ασκηθούν, που είναι το πιθανότερο- θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha και ανέφερε πως η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών στην Πάτρα, Δήμητρα Πισπιρίγκου, «αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα περιστατικά που ερευνώνται και ειδικά για τη μικρή Ίριδα, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια».

«Ήρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη» η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη. Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share