Το είπε η Ματίνα Παγώνη! - «Ενδεχόμενο να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές»
«Αασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασιστεί να γίνουν, τότε μπορεί να συζητήσουμε και το εάν θα θέσω υποψηφιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Δείτε επίσης: Ξέσπασε η Ματίνα Παγώνη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί;» (Video)
Ερωτηθείσα εάν ακολουθεί το παράδειγμα της Μίνας Γκάγκα, η Ματίνα Παγώνη αντέτεινε ότι η κυρία Γκάγκα δεν ήταν συνδικαλίστρια, «ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου».
Πρόσθεσε πάντως ότι δεν μπορεί να ασχολούμαστε συνέχεια με τις εκλογές. «Από την επομένη της εκλογής Μητσοτάκη, άρχισε ο Τσίπρας να ζητάει εκλογές. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά», επισήμανε.
Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκήσει η ίδια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι κάθε παράταξη, ειδικά όταν είναι στην κυβέρνηση, δεν τα κάνει όλα 100% σωστά.
«Υπάρχουν και κάποια λάθη, και αλίμονο εάν δεν υπήρχαν και λάθη γιατί τότε θα αρχίζαμε να προβληματιζόμαστε όλοι. Το να επισημαίνονται από την ίδια την παράταξη τα λάθη, είναι πολύ σημαντικό.
Σημαίνει ότι η παράταξη έχει Δημοκρατία, ακούει τα στελέχη της και έτσι γίνονται βελτιώσεις. Πρέπει να υπάρχει κριτική. Αλίμονο εάν όλοι λέμε ναι», σημείωσε.
Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε τις ημερομηνίες που έρχονται εκλογές! (video)
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιμένει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023, όμως τόσο οι ανακοινώσεις των υποψηφίων βουλευτών όσο και η ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα δείχνουν ότι τελικά η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες - αν δεν αλλάξει κάτι - θα γίνει το φθινόπωρο.
Δείτε επίσης: Eurogroup: «Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας
Τα σενάρια που θέλουν να έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενισχύει και η δήλωση που έκανε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγακας. Ο ίδιος, μιλώντας στο Kontra24, έδωσε και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε σχετικά για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και απάντησε: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».
Εκλογές 25/9 ή 2/10!#Μητσοτακης #ΝΔ #εκλογες #ΣΥΡΙΖΑ #Τσιπρας #κοντρα23 #Kontra24 @AGiamali pic.twitter.com/Scu91tp7ew
— Stefanos Tsitsipapas (@StefTsitsipapas) June 16, 2022