Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Το έγγραφο-ντοκουμέντο με το πόρισμα που έδειξε εγκληματική ενέργεια - Τα ευρήματα από τις εξετάσεις σε ήπαρ Μαλένας και καρδιά Ίριδας (photo-video)

Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές

20 Ιουνίου 2022 16:43
Πάτρα: Το έγγραφο-ντοκουμέντο με το πόρισμα που έδειξε εγκληματική ενέργεια - Τα ευρήματα από τις εξετάσεις σε ήπαρ Μαλένας και καρδιά Ίριδας (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» κάνει λόγο των πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον «χαμό» της Μαλένας και της Ίριδας, «δείχνοντας» ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου».

Δείτε επίσης: Mad Clip: «Δεν έκανε κόντρα, δεν είχε πάρει ναρκωτικά» - Στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του (video)

Και συνεχίζει το πόρισμα: «Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογρφικά ευρήματα».

Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια του κειμένου είναι συνταρακτικές, αρχής γενομένης από τη Μαλένα: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Αναφορικά με την Ίριδα, η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό ελέγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα παραδόθηκε στις Αρχές. Το έγγραφο περίπου 20 σελίδων επιβεβαίωσε ότι ο χαμός των δύο κοριτσιών, 3,5 ετών και 6 μηνών αντιστοίχων προήλθε από ασφυξία και όχι από κάποια ουσία, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της Μαλένας χρησιμοποιήθηκε από τον νέο παθολογοανατόμο κ. Χρήστο Ευτυχιάδη το υλικό του κ. Αγαπητού, του πρώτου καθηγητή που έκανε την πρώτη ιστοπαθολογική.

Τα ευρήματα λοιπόν για το συκώτι της Μαλένας δείχνουν ότι παραμένει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, όπως είχε δώσει ως εύρημα ο κ. Αγαπητός αλλά δε μπορεί να αποδοθεί η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων σε ηπατική ανεπάρκεια. Η εκφύλιση αυτή δείχνει παρατεταμένη υποξία. Το εν λόγω εύρημα είχε ερμηνευτεί από την ιατροδικαστή κα Τσάκωνα ότι το παιδί πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

πορισμα-πατρα

Τα ευρήματα για το ήπαρ της Μαλένας

«Τα δικά μας ευρήματα είναι συμβατά πάντα εφόσον συνηγορούν και τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Οι ιατροδικαστές θα επιδείξουν το τελικό πόρισμα. Υπήρξαν κάποια ευρήματα που ήταν ενδεικτικά υποξίας, έλλειψης οξυγόνου και στα δύο παιδιά. Η υποξία μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά και σε βίαια αίτια. Από εκεί και πέρα, το πώς προκλήθηκε συνδυάζεται με τα υπόλοιπα ευρήματα των ιατροδικαστών και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Εμείς εξετάσαμε ό,τι μας είχαν στείλει οι παθολογοανατόμοι, η κα Μητσέλου για την Ίριδα και τα πλακίδια από τον κ. Αγαπητό για τη Μαλένα. Στο υλικό του κ. Αγαπητού είχε περάσει το χρονικό διάστημα που τα υλικά κρατούνται, αποθηκεύονται. Το υλικό που είχε μείνει πίσω από τα όργανα του παιδιού είχε δοθεί για αποτέφρωση. Άρα από εκεί δε μπορούσαμε να πάρουμε νέες τομές. Στη Μαλένα είχαμε την εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων.

Εξετάσαμε τις υπάρχουσες τομές που είχαμε, τα πρώτα παθολογοανατομικά ευρήματα παραμένουν αλλά δε μπορούμε να τα αποδώσουμε σε ηπατική ανεπάρκεια. Δεν δείχνει ηπατική ανεπάρκεια ελλείψει κι άλλων παθολογικών αιτιών, δείχνει κάποια παρατεταμένη υποξία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου για κάποιο διάστημα, όχι μικρό. Σταματάμε όμως εκεί και δε μπορούμε να πάμε παραπέρα. Και στη Μαλένα κάναμε κάποιες χρώσεις αλλά δεν μας οδήγησαν κάπου. Στους πνεύμονες τα ευρήματα είναι μη ειδικά. Όλα βέβαια έχουν τη σημασία τους» λένε πηγές στο T-live για το πόρισμα σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share