Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος για Μαλένα και Ίριδα - Οριστικά στα χέρια της Εισαγγελίας το πόρισμα Καλογρηά-Καρακούκη (video)

Ενισχύεται το σενάριο για ανθρωποκτονία και των τριών παιδιών πλέον

20 Ιουνίου 2022 11:35
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος για Μαλένα και Ίριδα - Οριστικά στα χέρια της Εισαγγελίας το πόρισμα Καλογρηά-Καρακούκη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προς το τέλος του φαίνεται πως οδεύει το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Μετά την διαπίστωση πως η Τζωρτζίνα εξέπνευσε από δηλητηρίαση με κεταμίνη, δύο από τους κορυφαίους Έλληνες ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, κατέληξαν στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Οι δύο ιατροδικαστές συνέταξαν το πόρισμα για τα δύο κορίτσια και το κατέθεσε ο κ. Καρακούκης στην εισαγγελία το πρωί της Δευτέρας (20/6).

Δείτε επίσης: Πάτρα: Αυτή είναι η ειδική εξέταση που αποκάλυψε την ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα - Η ιστολογική τεχνική, η παλάμη και το πανάκι (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα για την Μαλένα και την Ίριδα, οι ιατροδικαστές αποδίδουν τους θανάτους σε ασφυξία γεγονός που ενισχύει το σενάριο της ανθρωποκτονίας για τα δύο κοριτσάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ίριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως για την 9χρονη Τζωρτζίνα, αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου. Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της κατηγορούμενης μητέρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Κατάθεση αναμένεται να δώσει και η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα που εξέπνευσε η Ιριδα.

Το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

Στο μεταξύ, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν τους δύο ιατροδικαστές να κατέληξαν στη διάγνωση ασφυξίας αξιολογώντας μεταξύ άλλων:

  • δείκτες ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης
  • εξωτερικές κακώσεις με εκδορές στη μύτη
  • ανάδειξη της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο)
  • ηπατική βλάβη και όχι ανεπάρκεια
  • έντονο πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση των πνευμόνων

Επίσης στοιχείο «κλειδί» αποτέλεσε το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share