Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Αυτή είναι η ειδική εξέταση που αποκάλυψε την ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα - Η ιστολογική τεχνική, η παλάμη και το πανάκι (video)

Συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου έλαβαν κλήση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν

19 Ιουνίου 2022 16:43
Πάτρα: Αυτή είναι η ειδική εξέταση που αποκάλυψε την ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα - Η ιστολογική τεχνική, η παλάμη και το πανάκι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα, που παρακολουθεί συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τα τέλη του Ιανουαρίου, φτάνει στο τέλος της.

Και αυτό, διότι το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 οι κ.κ. Καρακούκης κα Καλόγριας, οι οποίοι έχουν ήδη παραλάβει τις αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις για τα δύο παιδιά από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, θα έχουν ολοκληρώσει το πόρισμα τους, το οποίο θα αποσταλεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Δείτε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Σπάνε» τη σιωπή τους οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», κατά τη διάρκεια επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία. Με αυτήν την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό, εργαστηριακό εύρημα, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι τόσο η Μαλένα που πέθανε στις 13 Απριλίου 2019, όσο και η Ίριδα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους με ασφυξία.

Οι κ.κ. Καρακούκης κα Καλόγριας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:

  • των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχομέσω της ειδικής εξέτασης
  • των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
  • της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
  • της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
  • του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων.

Η παλάμη και το πανάκι

Σε ό,τι αφορά τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου. Ερευνητές επισημαίνουν ότι “τα τραυματικά αυτά ευρήματα στο πρόσωπο της Μαλένας αναπαριστούν την παλάμη της κυρίας Πισπιρίγκου κατά την εκτέλεση της εγκληματικής πράξης, όπου πίεσε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομών των αεροφόρων οδών (στόματος και μύτης) και την επακόλουθει ασφυξία, δηλαδή τον θάνατο εξαιρίας της στέρησης οξυγόνου.

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα, οι αρχές έχουν καταλήξει ότι προκλήθηκε ασφυξία μέσω της απόφραξης της μύτης και του στόματος με το πανάκι της. Οι κηλίδες που εντοπίστηκαν στο πανάκι οφείλονται στην πνευμονορραγία που προκλήθηκε στο βρέφος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share