Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά καίει δάσος στη Φωκίδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Έσπευσαν και εναέρια μέσα

Στην περιοχή Βουνιχώρα

19 Ιουνίου 2022 15:57
Πυρκαγιά καίει δάσος στη Φωκίδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Έσπευσαν και εναέρια μέσα
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής (19/6) την περιοχή Βουνιχώρα Φωκίδας. Η φωτιά καίει δασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φωτιά στην Εύβοια: Βελτιωμένη η εικόνα το πρωί της Κυριακής! Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στην Εύβοια: Βελτιωμένη χαρακτηρίζει η Πυροσβεστική την εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν ενισχυμένες με πυροσβέστες από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες, οι οποίες καίνε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση.

Η φωτιά πλέον καίει σε απόσταση από την κατοικημένη περιοχή και δεν φαίνεται να απειλεί σπίτια. Σε κάθε περίπτωση οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο ενώ έχουν σηκωθεί 4 εναέρια μέσα (2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα)

H Πυροσβεστική έκανε από χθες λόγο για δύσκολη πυρκαγιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα, αλλά όπως ανέφερε αργά το βράδυ το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί».

Σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ όλη τη νύχτα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα.

Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου μετέβη στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 το Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. Πάντως, λένε αξιωματικοί του Π.Σ., από το βράδυ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share