Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: Πλησιάζει κατοικημένη περιοχή η φωτιά - Έκτακτη εκκένωση του Κρεμαστού

Επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

18 Ιουνίου 2022 18:49
Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: Πλησιάζει κατοικημένη περιοχή η φωτιά - Έκτακτη εκκένωση του Κρεμαστού
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό όπου καίγονται πεύκα, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Δείτε επίσης: Τρόμος σε συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πάτρα! (video)

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έγινε θεατή και από την περιοχή της Ερέτριας. Μεταξύ άλλων, στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Με εντολή αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο evima, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Έχουν ενημερωθεί από Πυροσβεστική ήδη προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για προληπτικη απομάκρυνση προς το Τραχήλι και τώρα στέλνεται και 112. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Ναύπακτο περιορίστηκε. Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας επιχείρησαν το Bell 214 μαζί με 2 AirTractors, 2 Μονάδες πεζοπόρων ΕΜΟΔΕ και 45 Πυροσβέστες κ 10 οχήματα.

Θρίλερ στη Ρωσία: Φωτιά σε μεγάλη εγκατάσταση φυσικού αερίου – «Δεν έχει υπάρξει διακοπή στον εφοδιασμό»

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Ρωσία, έπειτα από έκρηξη σε αγωγό. Η Gazprom ενημέρωση πως η πυρκαγιά έχει περιοριστεί και δεν έχει υπάρξει διακοπή στον εφοδιασμό.

Σύμφωνα με την Daily Mail η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoyskoye στην περιοχή Yamalo-Nenets της Σιβηρίας. Το συγκεκριμένο κοίτασμα φυσικού αερίου είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με προμήθειες που προορίζονται κυρίως για την Ευρώπη μέσω του αγωγού Yamal-Europe. Η Gazprom ανέφερε ότι αναλύει την έκταση της ζημιάς, από την οποία δεν έχουν υπάρξει θύματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share