Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Γιώργος Τράγκας: Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα πόθεν έσχες - Τα «σκοτεινά» μονοπάτια & τα ερωτήματα για τη διακοπή των ελέγχων (Video)

Μπερδεμένο κουβάρι η τεράστια περιουσία του

18 Ιουνίου 2022 08:30
Γιώργος Τράγκας: Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα πόθεν έσχες - Τα «σκοτεινά» μονοπάτια & τα ερωτήματα για τη διακοπή των ελέγχων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο θέμα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, το MEGA και ο Νίκος Φιλιππίδης αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση στον εκλιπόντα δεν αναγνωριζόταν η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό. Παράλληλα, ακόμα ένα σπίτι το οποίο είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας έφερε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6) το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Παράλληλα, αποκαλύψεις για τη διαδικασία διαχείρισης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα μέσω εταιριών έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το απίστευτα μπερδεμένο κουβάρι της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας καλούνται να λύσουν οι αρμόδιες αρχές. Οι διαδρομές του χρήματος είναι δαιδαλώδεις και καθημερινά αποκαλύπτονται «σκοτεινά» μονοπάτια.

«Σκοτεινά» μονοπάτια

Όπως αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, o Γιώργος Τράγκας φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο πολυσυζητημένο πόρισμα των 60 σελίδων αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα το 365 του ποινικού κώδικα για εκβίαση.

Ερωτήματα για τη διακοπή των ελέγχων

Οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή που γίνονταν στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Δημήτρη Μπατζελή, σταμάτησαν ξαφνικά το 2004.

Το 2018, μία από τις συστημικές τράπεζες απευθύνθηκε στις Αρχές, για ύποπτες συναλλαγές στους λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εξέλιξη.

Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα πόθεν έσχες

Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η δεσμευμένη πλέον περιουσία της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

Μετά την αποκάλυψη του MEGA και του Νίκου Φιλιππίδη ότι σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών, στον εκλιπόντα δεν αναγνωρίζεται η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό-, δίνεται νέα διάσταση.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Μαρίας Καρρά, η εντολέας του δεν επιδιώκει την αποφυγή του φορολογικού ελέγχου στην Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share