Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φρίκη στο Ηράκλειο: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 59χρονο που πέταξε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων (Video)

Τι συνέβη;

17 Ιουνίου 2022 13:05
Φρίκη στο Ηράκλειο: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 59χρονο που πέταξε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόστιμο «μαμούθ» 250.000 επιβλήθηκε σε έναν 59χρονο, διότι πέταξε νεογέννητα γατάκια μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων, στο Ηράκλειο.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην Κρήτη με θάνατο νεογέννητου βρέφους - Άκαρπες οι προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Κρήτη TV», ένας 59χρονος Ηρακλειώτης πιάστηκε επ'αυτοφώρω, καθώς οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις του όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του, έβγαλε ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων, στο Ηράκλειο. Στον δράστη επιβλήθηκε πρόστιμο 250.000 για αυτή την αποτρόπαιη πράξη.

Οι κάμερες κατέγραψαν τον 59χρονο στο Ηράκλειο

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις του 59χρονου, όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του στο σημείο του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών, έβγαλε ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ ΤV», υποστήριξε πως δυστυχώς η Κρήτη απολαμβάνει μια άσχημη πρωτιά σε εγκλήματα που αφορούν παραμέληση, εγκατάλειψη ή κακοποίηση ζώων.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε η κ. Χουστουλάκη.

Είναι άξιο αναφοράς πως μπορεί η πινακίδα του οχήματος να μη φαινόταν καθαρά, αλλά αστυνόμοι και εθελοντές ερεύνησαν όλη την περιοχή και μέσα σε ελάχιστα 24ωρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγίου Μύρωνα τον εντόπισαν, καθώς έφτασαν στο σημείο να στήσουν καρτέρι σε όλα τα σημεία που περνούσε για να τον εντοπίσουν. Το εγκώμιο των αστυνομικών πρόβαλε η κ. Χουστουλάκη, η οποία τους επαίνεσε για τον τρόπο που λειτούργησαν.

Άγνοια δήλωσε ο 59χρονος

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν, ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας άγνοια για τον καινούργιο νόμο. Η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, τόνισε: «Μας φαίνεται σε πρώτη φάση πως η νομοθεσία είναι σκληρή, όμως έτσι πρέπει να είναι όταν πρόκειται για κακοποίηση ή βασανιστήρια ψυχών. Εμείς καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Είναι αξιοσημείωτο πως μόλις άνοιξαν οι εθελοντές το σακί, είδαν πέντε νεογέννητα γατάκια, τα οποία είχαν έρθει στη ζωή πριν λίγες ώρες. Άλλα πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή, ενώ άλλα ήταν ήδη νεκρά. Μόνο ένα κατάφερε να επιζήσει και βρίσκεται υπό προστασία εθελόντριας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share