Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο «Σωτηρία»

16 Ιουνίου 2022 15:33
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
Πηγή φωτογραφίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος νοσεί με κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6). Οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να λάβει αγωγή και γι' αυτό το λόγο νοσηλεύεται σε απλή κλίνη COVID.

Υπενθυμίζεται πως η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έχει επιβαρυνθεί τις τελευταίες ημέρες με τις ημερήσιες μολύνσεις να ξεπερνούν τις 9.000. Υψηλός είναι ταυτόχρονα και ο αριθμός των επαναμολύνσεων. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά που διαγνώστηκε χθες θετικός για δεύτερη φορά.

Οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και Ομικρον 5 είναι ήδη στη χώρα και οι πιο υψηλοί δείκτες θετικότητας καταγράφονται σε τουριστικούς προορισμούς. Ρεκόρ έκανε η Μύκονος με 36,98% και η Σαντορίνη με 25,32%.

«Καμπανάκι» Θάνου Πλεύρη: «Θα υπάρξει θερινό κύμα κορωνοϊού» - Τι είπε για επαναφορά των μέτρων

Θερινό «κύμα» κορωνοϊού δείχνουν οι προγνώσεις των μοντέλων που τρέχουν οι ειδικοί, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Εξήγησε ωστόσο ότι δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το Σύστημα Υγείας ώστε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share